Thursday, 31 May 2012

blog BLOG and BLOG ?







hye you :) , okay here i want you know it what mean blog to me  . bhaah speaking lah pulak nyh . :D . ok hye korang sehat ? kita alhamdulillah sehat kay . blog nyh kisah separuh dari hidup kita dri bermulanya kita wat blog nyh . kisah saya sedih banyak lah same dengan kisah happy kita . kita kurang lah nak mara-2 heheh ;) ok kita x ckap kita baik >_< tpi lau korang kate kita baik x pea lah alhamdulillah hahah :D . BLOG ADALAH APE YNG AWAK HIDUP ( MENCERITA KAN KISAH HIDUP DLAM BLOG ) , TAPI BUKAN KEHIDUPAN KEPADA BLOG ( BLOG TU BKAN LAH KEHIDUPAN KITA ) maksudnye blog nyh mengisah kan kehidupan kita bkan blog tu yng membuat kan kita hidup . :P ea ek hahah . ini satu cabaran hahah :D tapi kita memang jenis suka tulis atau taip kisah hidup kita tau tau . inyaallah kita x lame lagi akan share blog nyh dgan orang yang kita syg :* wohoo thanks awak sudi share story awak jugak dlam nyh nanty ea . so nme blog nyh pun akan bertukar so wait for this suprise and i will be know him to you ok dear > oh my english ! o.O hahhah ala fham-2 kan jea lah ea :P . kita akan cuba mulai saat nyh kesedihan , kesengsaraan hanya lah sementara :) kemudian orang yng kita syng akan pujuk kita . betapa agung nya kuasa allah x nak lihat hamba nya bersedih . terima kasih :) cuma kita x tahu benda tuh :) cuma kita kena berfikir dan selalu mengingati allah . okay lah assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatu :) .

kerna kita SAYANG awak :)


oi-2 comel kan die nyh hahah :D cubit thu lah kankan . eh-2 awak kita culik tau gambar awak nyh hahah :D tu lah sape sruh comel sngat kan gambr die dah kne culik same kita wakawaka . he become done smart :P . jeles lah jeles lah . nyh lah akibat lau kita dah bosan :) . eh-2 nyh ala gambar nyh kan jdi wallpaper hp kita lah hahah :D ><' awak jgan mrah kita ea . wengweng lagu nyh kan untuk awak .

seandainya kau ada disini dengan ku , mungkin ku tak sendiri .
bayangan mu yang selalu menemani ku , hiasi malam sepi ku .
ku ingin bersama dirimu , ku tak akan pernah berpaling darimu .
walau kini kau jauh dari ku , akan selalu ku nanti .
kerna ku sayang kamu .

hati ini selalu memanggil nama mu , dengarlah melati ku .
hanyalah untuk mu cinta ku , tak akan pernah ada yang lain .
ada kah rindu dihati mu , seperti rindu yang ku rasa .
sanggupkah ku terus terlena , tanpa mu disisi ku .
ku kan selalu menanti mu .


maksud :

kalau awak selalu ade dengan kita , mungkin kita tak sunyi .
wajah awak selalu teman kita , ceriakan malam kita .
kita nak jage awak , kita akan setia dengan awak .
walau pun awak nanty akn pergi jauh , kita akan tetap tunggu awak .
sebab kita dah syngkan awak .

kita tak berhenti sebut nme awak , syang dengarlah .
kita dah mula cinta kan awak , kita tak akan beri pada sesiapa .
rindu awak terhadap kita , same ke dengan rindu kita sekarang .
kita tak sanggup bila kita mati nanty , awak tak ade dekat sebelah kita .
kita akan selalu tunggu awak :') .

ok lah assalamualaikum :) 
#where im i , i still remember you .


MUHAMMAD RAFIE' BIN JAMALUDIN

assalamualaikum , eheh :) wohoo . first , kita rindu die . second , kita syang die . humhum :') x betul dah kita nyh . ouoh kita bru thu die bze skit lah . halamak die sebut pasal pegi melaka tu lorh sedih nyh sobsob hahah :D ntah lah eh-2 kak fia tu ntah lah x thu die kenape sedih le sesangt bce blog kita hbes semua die bce . tgok-2 mte kak fia dah sembap . kak fia kak fia ambil feel betul bce blog kita nyh hahah :D . die risau sngat dkat keadaan kita nyh . kita oke jea lah , sihat sejahtera tau >_< . eh cerita pulak pasal kak fia nyh hadoi maaf-2 kan sye kita nak citer pasal tittle post kita nyh MUHAMMAD RAFIE' BIN JAMALUDIN nyh , ntah x thu sesat mane wakawaka awak maafkan sye joke jea . die tersesat dlam hati kita lah heheh ;) nyh orang banyak lengster wo ( gengster ) tkut lah sma ini orang wahhahah :) . awak-2 kita syang lah kat awak . mlam tdi kita borak kan last kol awak ckap I LOVEE senyap pastu YOU acah-2 pulak :( sad-2 . ceh x ade lah huahaha :D eh die syng kita tau dunie ke2 kate die . heheh :) asalkan awak oun syang kita . humm kita x nak lah kehilangan awak serius kita ckap .awak-2 jap eah . bce tau bwah nyh :)

  • berfikiran abstrak.
  • sukakan benda yang realiti
  • bijak dan pintar
  • perwatakan mudah berubah
  • mudah menawan orang lain
  • agak pendiam
  • pemalu dan rendah diri
  • jujur dan setia kepada segalanya
  • keras hati untuk mencapai matlamat
  • tidak suka dikongkong
  • mudah memberontak apabila dikongkong
  • suka kegiatan lasak
  • emosi mudah terluka dan sangat sensitif
  • mudah mempamerkan marah nya
  • tak suka benda yang remeh temeh
  • suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
  • sangat berani dan suka memberontak
  • bercita cita tinggi , suka berangan angan , ada harapan merealisasikan impian nya
  • pemerhatian yang tajam
  • suka hiburan dan sukan
  • suka benda yang bersifat seni 
  • sangat romentik
  • amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  • belajar untuk mempamerkan emosi
betul kea awak ? heheh nyh bukan kita saje-2 buat eh nyh kita amik dari artikle rahsia sebalik bulan kelahiran untuk februari :) . ok lah awak i love you miss you .

Wednesday, 30 May 2012

i HATE u but i MISS u :') .

assalamualaikum . kita dah janji nk update blog yang happy tapi erm ntah lah buat mse skarang nyh buat kita memang x happy . :D . awak pergi mane ? satu hari kita tunggu awak contact kita . tapi x ade pun . kita benci awak buat kita mcam nyh . :( tapi pda mse yang sme kita x nak kehilangan awak kita rindu sangat dekat awak . awak rindu kan kita x ? humm . kita x nak jauh dari awak . sape yng nak teman kita nanty dengar story kita , awak kita snggup buat ape untuk awak asal kan benda tuh x slah . kita pergi pantai , laut nak tenang kan hti tpi air mta kita mengalir kita rindukan belaian awak dekat saya . :') ape kan saye nyh . awak kita akan tunggu awak :') saya akan setia dengan awak . awak .......... x rindukan saye kea ? :'( . humm . mungkin awak akan x selesa sebab kita always mcam nyh . kita mengaku memng kita suka terus terang . kalau pendam awak thu kan ape jdi dekat kita . sudah lah cukup ape yng jdi kat kita , mungkin ni rzeki kita hidup lagi nd hadapi hidup mcam nyh . 

saye benci awak sebab buat saya sayangkan awak 
saya benci awak sebab buat saya setia dengan awak
saya benci awak sebab buat saya cintakan awak
saya benci awak sebab buat saya kenangkan awak
saya benci awak sebab buat hati saya dekat awak 

#awak tukarkan benci tu kepada rindu :') 

Tuesday, 29 May 2012

17 years OLD of ME !

assalamualaikum ;) . ok mimi akan always happy kay walaupun orang yang kita syng bru jea x ade dan orang yng kita harapkan selalu sibuk buat mse nyh . ;) x pea lah kita akan jadi kuat unttuk smua nyh . hye-2 korang birthday kita nak dekat lah lagi 18 hari wohooo . bangbang kita dah dpat thu sape yng nak kene kan kit amse tuh hahah :D winkwink ><' . x pea lah hehe lau leh kan kita nak sambut dgan penuh rase ceria and happy mse tuh . tuo : mama marlia kita nak mama happy ok :) miss u mama . thanks friends sape yng dah wat plan-2 tu nak kene kan kita bahhah :D kita do0k umah jea lah x nak kluar heheh ;) . and rkan blog yang bg skongan untuk kita thanks so damn much korang dah buat kita happy walaupun kita tetap akan sedih :) . hope 18 june nyh hari lahir kita yang AWESOME bak kata kwan-2 kita hahah :D . kita hrap orang yng kita syng tu wat memori indah bhahah ape lah kita mengharap . x pea-2 lau korang x celebrate pun kita wat kek sendiri kat umah wawahh :D huhuh . nty kita bg sorang secubit . betek ! kesian korang kakaka > maaf hanya joke . x sabar nyh :) . 

18 june 1995 - 18 june 2012
happy born day to me :)  at 17 years old .

SHiKALUKi :)

hye dear lets make your name by your self ! in japanese , lets make this .

MY FAMILY NAME :)

my father name : SHiKAARiKiTE
my mother name : SHiMOARiTOKARi
my name : KARiNFU
my sister name : DORiNRiNKi
my brother name : KATAKiLU
my little sister name : KAKiARiRiKARi


MY BELOVER NAME :)

SHiKALUKi

bhahah :D .



MAMA ! kenape tinggalkan kaka :'( .

assalamualaikum :( . baru jea tdi dapat kol yang mama angkat kita dah tinggalkan kita wat selamenyer . :'( sape x sedih walaupun die hnya mama angkat kita . mama kaka rindu kat mama bru ingat nak jumpa mama . mama kate nak sambut birthday kaka 18 jun nyh hari lahir kaka yang ke 17 :'( tapi mama dah pegi duu . mama tipu kaka , mama tipu kaka :'( . maafkan semua dosa-2 kaka kat mama . kaka syngkan mama . mama kenape mama tinggalkan kaka . sape nak teman kaka lepas nyh , bg support kat kaka lepas nyh ? sape nak ajar kaka masak lepas nyh , sape nak mara kaka lau kaka lambat solat . mama ingat x kita selalu bergurau dulu :( , mama tahu kaka suka makan nestum kan . mama selalu buat-2 layan kaka mcam budak kecik kan mama kan , mama suapkan kaka . kita pergi pantai mama selalu peluk kaka time kaka sejuk . kaka nyh always pengsan kan mama , kaka x thu betapa sayang nye mama kat kaka . mama sanggup redah hujan dgan petir untuk belikan ubat kaka mase tu . :'( . mama sampai demam sekali . mama ! sampai nye hati mama tinggalkan kaka macam nyh . i need you mama . sape nak sambut hari lahir kaka nanti mama ? sape ? bukan mama dah janji nak sambut hari lahir kaka nanty :'( . ya allah , mama kaka x happy bila mama x ade nanty dan selamenye mama . kaka x leh teruskan . kaka sayangkan mama :(                i love you mama marlia .


favourite COLOUR !

helo :) paling bnyak-2 warne lah kan atas nyh korang mesti thu kita minat warne ape right ? haa ><' . kita tersangat lah suka dengan warne tu tau :P . x leh nak ckap ape dah memang tu warne yang mimi suka dri kecik lagi :* . fmily smua dah thu lagi-2 fmilt belah ibu . lau dorang ade peg mne2 jea kan lau warne tu ok that mine ! hahah :D x payah ckap orang x akan amik punya heheh :) . lau tengok bju-2 kita kan meastybnyak warne tu 80% warne tu . hahah :D brang skolah pun sme nyh lgi lah 98% warne yang kita minat tuh . wohoo . bnyak kan tuh bru nme nyer peminat setia ><' . lau sesape x minat warnetu than die ckap dgan kita memng kita akan trik mka dgan die hahh :D . lau x suka just SHUT UP DEAR jgan bgy kita mrah ea syang . warna nyh bg kita menrik sngat :P lembut , tenang dam selesa untuk kita . hye tempat tidur kita pun penuh dgan biru tau-2 . insyaallah my next-3 blog I WILL BE SHOW YOU MY FAVOURITE THING IN MY FAVOURITE COLOUR OK . tunggu jea kay check it out selalu-2 lah ikut blog kita yng x cantik nyh ><' .

warne BIRU lah syang ><' .

Monday, 28 May 2012

my memory with HIM !

assalamualaikum :) winkwink~~ kita memang suka update blog lelagi about orang yang kita syang ok mulai sekarang kita ingat nk update happy-2 jea kay AWESOME :) . hye sebenarnye kan kan kita teringat time kita dgan someone nyh tau . my sweet memory with him . x thu nak ckap ape dah memang best lah . jap-2 kita remember balik kay . hah ! first jumpe kan , time tu die pkai cap nd bju t-shirt skla die . ok fine sumpah segan nd die hensome sngat :D . mse first meet tu kita x salam tngan die pun , time nak balik bru slam . kita slam die pnuh rase hormat dkat die :) . mse tu kita sakit kaki so hahah time tu duduk kat mto jea pastu msing-2 bosan x thu knape time tu rmai lak yang lalu lalang kan kat tmpat kita jumpe tuh . hahah :D pastu die ajak kita jenjalan dekat-2 situ oh my ! kita sme tinggi lah dgan die heheh :) smbil jlan kita berborak bergurau-2 . 

kedua kali kita jumpe tempat yang same gak kan kan , die pkai bju melayu eh die nyh tergoda kita tau :D wakawaka . time bru lepas hujan kankan . so x ade tempat lah nak duduk kan . kesian die eh kita jumpa trus salam tngan die tau jgan jeles :P hahah kay-2 sambung balik die pnat nk berdiri jea kita sruh lah die duduk skali dkat mto kita . ececeh mlu nye kita ><' bru kita dpat rase yang die btol-2 ade kat sebelah kita tau . kita nyh malu skit , so selendang kan panjang kita tutp guna selendang hahah :D serius segan .pastu kita plan pergi tman jauh lah jugak . heheh ;) dah sampai tman kan kita duduk berdepan dgan die ok kita lau segan kita berckap pun x pandang orng eh maaf kita x thu kenape . ok die perli kita lah hahah :D . die ajak kita duduk sebelah die lah :D huwhuw ~` dah borak-2 die nk ukur tngan sape paling panjang then nk tengok tpak tngan kita ohh ok die sebenarnya nak gengam tangan kita lah wahhh terharu :') . sbelum balik jumpa dekat stu port kita ade wat cupcake so kita bglah die die terharu lah hewhew :3 mekasih awak terima . pastu die hug kita :) die naik basikal kita naik mto ok x fokus kat jlan hahah :D .

ketiga kita jumpa dkat tman jea kan ? kita jumpa berdua lau x sebelum nyh die bwak member die :) , sorry hum die termengah-2 mse tu im so sorry kita sebenarnye rase berslah sesangat . berpeluh-2 die . hum :'( . die pakai sweater belng-2 biru gelap kot ala x nmpak btol kot . heheh :D time tu kita tengah study math sbab esok nk exam math hohoo jgan ckap lah x leh study pun x msuk ape heheh :D time tu kita ckap ape ntah kita x ingat kita mlu kita tutup mka guna kertas math ahah :D die nyh sweet sngat lah die always pujuk kita walau ape cre sekali pun . die usap bdan kita untuk reda kan kita :') thanks sesangat . mlam tu kita nangis sesame kan kan :') sorry buat die sedih sekali eah . kita crita kisah silam kita smpai die pun feel skali . die dah kiss dahi kita lah kita x sngka pun sebenarnya die akan buat mcam tu . mybe die bce post kita sebelum nyh . thanks .

kita jumpa dekat tasik shah alam kan . bru-2 nyh . :) kita jogging sesama ambui die nyh wat kita bertambah syng kan die . kita nyh lau jog slow je and sekejap-2 berhenti . heheheh :) x thu memang cre kita kot .lau die laju die tengok belakang x ade kita die turn belakang smbil jog sweet ><' die tunggu kita :) kita lambat die jog pun slow je . thanks much more <3 . dah nak smpai tempat rehat kita acah die soh tomoi kepale kita tau . die dah wat aksi kita lari nd elak hahah :D syng pun kat kita pastu kita dekat dengan die kita sentuh kpale die hahah :D die kte ranting pokok tomoi kpale die hahah :D ape lah dah tu kita jlan sikit die sentuh kepale kita pulak hahah :D smpai maen kejar-2 dgan die . muahahah :D serius best . ......... kay heheh :) tngan die kne gigit kure-2 oh no ! bie drah lah < opss hahah :D tu lah die degil tau btw die suka lyan budak-2 rupanya like it dear . time kita selamatkan ade budak kcik nyh ok kaki kita terseret lah pedih skit jea die carring ! geram nye . die risau sal kita . :D mekasih eah . huhuh :D kita nk balik mse tuh muka die risau jea kita cube tenang kan hti die . kita syang die kita letak tngan kita kat dada die kita kate " syng ok " die pun buat kat kita :') humhum sedih . dah elok-2 feel time kita jlan kita lambai tangan kat die :) oh x smpai hti nk tinggal kan die . sedih nyer . balik trus mcet die haahh :D 

nyh memory kita bersama kan awak :') kita akan sentiase rindu saat-2 mcam nyh . kita hope hubungan kita x akan pudar dgan kasih syng :') kita nak thu kita selalu rindukan die , syngkan die dlam hti nyh dah spenuh nye die amik so jgan lah rampas kebahagiaan kita sekarang ea . i love you until im die :') . thanks sebab kita sesama melakar saat-2 indah nyh .assalamualaikum . 

#buka minda , lapangkan dada .  buka hati , menerima cinta .

Sunday, 27 May 2012

my AARON AZIZ ^-^

assalamualaikum . hensom kan mamat atas nyh . ><' kita syng sngat dekat die :) die syng kita x agak-2 hahah :D . rmai minat die hensome right . AARON AZIZ le kte kan , die minat dkat aaron aziz lah hahah :D . lau gmbar-2 die kan kita suka tengok mlot dia sumpah cute hahah :D . die nyh orang nye caring tau tau . nak thu lgi sal die erm discribe mcam mne ea . bdan dia tuff wohooo . smart , style , baik :) , synag kita ea lah ><' * perasan myb btol kot . die kekadang degil tau heheh :D suke kne kan orang , die hebat sngat , die SUPERHERO kita . HE HAVE TAKE SOME SPECIAL PLACE IN MY HEART so mkne nye kita syang dia . sangat ! thu . :P kita kenal mamat atas yng macho nyh dri fb :) kite orng jumpe segan hbes dah lme die buli kita pulak hahah :D . btw thanks wat kita happy ea awak hendsome . nme dia slalu kita sebut sbelum tidur mcam orng anggau hahah :D mne x angau nye dah kita syng dekat die ea x . kita hnya mampu bedoa , kita hanya merancang ALLAH yng menentukan . ;) jgan lupakan kita ea awak . die dah berubah that AWESOME dear . alhamdulillah ;) kita gembira bila die dpat tunaikan ape yng die pendam kan selame nyh . sye akan skong awak dri belakang . awak tersandung kita akan bantu , awak terlandas kita akan tarik . kita akan selalu ade untuk awak . nenek kita kte kan awak jika kita rindukan someone hanye PEJAM MATA SEBUT NAME ORANG YANG KITA RINDU DAN BERDOA .  berdoa ea dpat tenangkan kita , hye nty kan dia pergi MELAKA dia smbung belajar lah . congret ea :) heheh ;) syng die ketat-2 peluk dia erat-2 <3 . 

* note : kita syng dia jgan amik die dri kita muahahah .


akan jauh .....

hye ;) , hahah :D sunyi betul lah skarang nyh . kita perlukan seseorang . tpi mne ade yang nak teman kan . heeh :) sebenarnya kita rindukan mereka-2 yang kita syng tpi dah mula ade life bru , yng akan jauh dri kita pun ade naty . hum terima jea lah kay . lau dia pergi study nty kita sorang dekat sni . :') sedih , must lah . tpi demi pelajaran dia untuk berjaye kita x akan mungkin hlang . msuk bulan 7 x lame jea lgi . skarang jea dah 27 may . cepatnye mse berlalu . dia kat sne bkan sehari dua . tpi sethun tiga dekat sne . lau balik sni pun maybe bze :'( kita akan fham . tpi bila die dkat sne ade someone yng die syng ? kita . ><' hum die ingat kea dkat snie nanty ? kita skit die thu kea nty , die jauh , jauh sngat . awak kita x thu kenape kita terlalu syng dekat awak . nty mesti kita rindu nk borak dgan die , bergurau dgan dia , msakkan untuk die , manje dgan dia . ya allah dugaan ape kah lgi yng perlu hambamu jlani . kita akan try sebaik mungkin jge hbungan nyh wlaupun x dianggap serius dri lisan tpi dlam hti kita anggap hbungan nyh ..... :'( sedih die x nk bg ape-2 sebarang reaction . mungkin kita terlalu perlukan seseorang buat sekarang nyh . kita thu awak x nak lukakan hti kita kan . ea sye pun tpi sye akan cuba jge awak , hti awak , ksihatan die sebaik ungkin . rindu nye . skarang smua hilang , sebab ape ? ade someone buat mcam-2 bgi hdup kita merana . buat lah smpai kita mati terus kenpe perlu seksa perlahan mcam nyh . senang htikan lau kita x ade trus ? :'( .

jangan wat lagi tau ;) .

hye :) . nyh kita kesian tgok adik junior kita nyh . x lepas x lekang asik minta maaf . akak dah lme maafkan adik lah ape lah akak just strees jea hri tu tu akak x blas im adik , tweet adik . first of all , akak x pernah pun x maaf kan adik hritu akak mudy skit lah bkan ape tersentuh adik ckap mcam tu . akak syng adik mcam adik kandung akak sendiri kay . ape-2 pun x pyah risau lah akak sihat jea nyh ;') . adik kte walaupun akak marah adik alwas x lepas dri follow every post dlam blog akak ea . thanks dear :) . jgan sebab someone adik babit kan akak sekali bdak-2 skolah skali . akak x suka kay syng dorang x slah pun , but up to u ape adik nak buat akak x hlang just akak x suka adik lyan dorang mcam tu side junior adik or senior adik . please mtang skit kay . x mau lah mcam nyh . kita duduk belajar sebumbung tau so dont make me shy . senior kne nasihat kan junior dia that right ? so ikut lah ckap akak nyh . fkir elok-2 sbelum buat ape . kay lah adik . assalamualaikum . <3

someone want me to die :'( !

assalamualaikum :) . hum kay serius kita terkejut sangat tersangat tekejut :'( . ade orang nak kita mati kea ? kita nyh menyusahkan korang kea ? ya allah ! kita sedih sangat . kita tengah x sihat tengah tidur dpat kol .

dont know : wei ko mimi kan ?
me : ea assalamualaikum , sape nyh ?
dont know : x payah tahu ak sape , ko tidur kan sekarang ?
me : haah tengah x sihat , knape ?
dont know : ko tidur lah sampai lebam weyh . ( mati )
me : ...... ( nangis )
dont know : sial !

                    * kita matikan kol .

:'( sape awak ? guna public fon . humm , ade num kita x kenal mecet kita soh angkat kol dye kate .

weyh ko knal ************** kan nty ade orng nk ckap dgan ko sal die . bye .

ok kita sebelum tidur tadi hbes delete mcet-2 dlam hp only mcet c die mlam tdi kita x delete . lau x leh tnye spe . kol tu guls :) humm , serius kita nyh x pandai nak mara orng . kita rase mcam mara ibu kita lah kengkawan kita lah . kita menangis jea lah yang kita tahu . :( pelik lah knape dengki sangat dengan kita nyh ? kita wat slah ape dkat awk ? kita leh settle kan baik-2 kan ><' . tlong lah kita penat tau sangat x sihat . eyebeg kita nyh pun dah lain mcam . tiap mlam nk ngis eh ape nyh . kta nak happy jea lah . hum x pea lah kita mlas nak lyan . to my bie now sorry kita terpakse angkat no yang x knal sebab tkot member kea sesape urgent that time . :') . kita syng korang _ korang x syng kita pun . ok skarang mcam ade someone buat kwan-2 kita jauh dri kita angara sape nyh ? nsib baik kwan kita x mkan hsutan die tuh . ish ><' . x fham lah kay lah nak rehat syng korang .


Saturday, 26 May 2012

SEDIH vs GEMBIRA .

hye ? ><' hum knape nyh selalu sedih tpi kita x nafikan ade mase kta akan happy jugak . rmai tnye ' knape kebanyakkan post dekat blog sedih ? hidup awak kenape , ade masalah ? ' yup smua orang akan ade masalah cuma berlainan . ade jugak yang smpai kol and im kita risau nd ade yng smpai menagis bce blog kita . hum :) dear friend thanks a lott bru kita thu korang smua ambik berat pasal kita :) sebenarnya kita sunyi sngat x ade sape teman . dekat umah slalu terperap kat bilik hahah :D fmily ade always ade sebenarnya . dorang memang ade support kita . kwan-2 , smua lah tpi kita perlukan seseorang yng btol-2 yng leh fham kan kita . kita sekarang nyh suka sendirian :) . serius ok kita sebenarnya perlukan seseorang :') tpi x ape lah thanks sape sudi yang mara kita , tengkin kita , hina kita . korang thu walaupun korang ckap mcam tu dekat kita , kita tetap syng kan korang , memaafkan korang . kita x kesah ok ;) kita x thu knape kita mcam nyh . rmai yng ckap ' kenape baik sngat ? dia buat ko mcam-2 . ' ala x kesah lah asal kan korang puas hti . buat lah ape-2 kita x pernah marah . sape yang kenal kita btol-2 memahami kita dia thu mcam mne perangai kita . sebab dri kecik ibu , nenek nd smua fmily kita dah ajar kita berbuat baik dekat orang . :) x pea lah . kita sebenar nye pemalu lah x pandai nk tegur orang dulu . tpi if orang tu dah tego kita auto lah kita lyan dia :) hum . tah lah ALLAH jea yang dpat fham perasaan kita nyh . :') . 


Friday, 25 May 2012

little TURTLE :)

assalamualaikum :) . to my belover viewer . serius best sangat tdi :) hahah :D jog dgan c die dekat tasik shah alam . owesome sebenarnya kita penat hahaha :D dah jog dkat trek mbsa pasto pegi tasik jog lgi dpat buat 1 round jea . 1 round lg jlan jea . heehe ;) tdi kan pin bandage die hilang tah mne-2 tah  jtuh nyer . ;) kita tangan bengkak so ade 2 pin bglah c die satu :) . heheh :) hbes jog jumpe anje nyh dah jdi kwan kita mcam best friend dah :D hahah anje nyh kwan c die ok serius comel :D klah lah kita dah lah x cantik x comel :P tpi bersyukur kay . pastu jlan-2 . dah tu anje die skit rupanye seerius kesian sngat :'( . ha ! btw kn tdi ade kejadian pling lh mimi terkejut ank buah anje lg sikit nk jtuh dlam tasik sebab n tengok turtle . nasib baik kita ade dekat dengan anak buah anje tuh serius half bdan die dah jtuh btw bukan half , but more the half of part . mimi sempat pegang kasut die pastu kaki die ter kejut bkan main tau . seluar lg skit nk koyak kaki mimi merah lh terseret tpi x teruk pun sakit skit je . yng pentig mse tu anak buah anje . bialh mimi yng msuk dlm tasik tu jgan anak buah anje . ape pun dah selmat x ade ape blku :) . c die kita kn tngan die skit kne gigit dgan turtle :( berdrah :( . ksian die . kita pon ape lgi tkut lh . kita cepat-2 cbut handplast kita nk bg c die . ops anje get u first lh . kay kita biakn lh dulu dorag  , kita jge jap anak buah anje pastu dh smpai tempt duduk kita amik air bsuh tangan c die , pastu sruh die kring kn tngan kita letak handplast kita . oioi jgan pk lain handplast tu x koto pun kay bersih lagi just kita tampal kat luka kita yang pedih tu . pastu ade bandge member c die tu die guna untuk balut tangan die . :) longgar lah die wat so kita help lah :) kita wat ketat-2 sikit tu lah degil lgi :) . ibu ask along dah mkan ubat ohh damn ! belum :') kita x nak bg die risau tu kita jlan sorang tok tenang kan dri skejap sbab bdan dah mula mengigil . dia risau sangat dekat kita . x yah risau kay . k lah byebye assalamualaikum :D .

x tahu nak cakap ape dah :) .

hyehye :) kpada pembace stia blog mimi . sihat ? actually ariny kankan dkat skola ade smbutan hari guru :) HAPPY TEACHERS DAY to all teacher in the world . tu lah gmbar dkat fb pnut pkai bju skolah dah bwak hp ape lg snap picture lah ><' . tangan kita bengkak lah pulak . heheh ;) so kay kita ok .
kita yang tengah-2 tu . gelapkan . haahaha akibat lepas kawat x jge muka :P . nyh kakak-2 mimi yng paling lah rapat . yang kai cmin mte tu lg tua dri kita tpi kita lyan dia side budak kcik :D . time nyh sambutan hari guru tu lah :) . sempat amik gambar lg hahah :D
saat cute dan kegilaan kiteorang ><' ape pun kita syang sangat kat korang .

nyh birthday cake untuk babies may :) . untuk SAFFA AMALINA dgan IZZAH JAMAL .

haha :D nyh member gila mimi owesome gile . tu nayli dia x lekang dengan senyuman . muka dia tersangat lah suka senyum . x pernah tengok dia muka msam  . 

nyh SHAIDATUL AIN SHAHIRAH prangai dia terlalu lah membuat mimi x than . comel tersngat comel hahaah :D kelaka jea .

nyh hah bukti :D atas meja pun jadi tau . ><' x pe x pyah lah risau x ptah punye hahaha :D .

smai nyh jea lah ea . rmai tanye kenape stiap blog permulaan ade gambr . the reason is gambar boleh melambangkan ape yang kita tulis tnpa kita terangkan pun kita dah thu ape gmbar tu right :) thanks for support my blog . gmbar atas x cntik mereka lgi comel . mimi syang korang :* muahahah . GO MY SENIORITA'S .





Thursday, 24 May 2012

boyFRIEND o.O !

winkwink~~ heheh :D . assalamualaikum . gambar ats nyh ala yang ^ nyh kankan . dia BOYFRIEND kita hahaah :D . mean kawan lelaki saya lah hatoiyai ><' pk lain lah tuh kankan . :D . nme dia AAMAD FIRDAUS dia orang joho actually . :) dia omey :P suka dia . dia lah teman kita dkat fb nd hp skarang nyh . x lain x bkan lau dia x online woowowo hati gaban pula :D . kisah dia dgan kita nk dekat sme :) . aish x leh discribe budak atas nyh punya perangai . hahah :3 dia special friend kita :P . huhuhuhuhu ! ala x leh nk cter ape dah wakawaka . nk thu gak ke ? dia lelaki memey lah hahah :D . dia sme form dgan kita . candidate 2012 . hah ! actually kita rase kan kan dia nyh hantu milo lah . x hbes-2 dgan milo dia . dia suka milo kot :) . heheh :D jgan mara eah . jeayeah ! dia kte dia syng kita tpi mybe side of special friend ea awak ? hahah :D ea lettuw . happy bile dia ade disisi kita . :') kekadang sedih . muaahahaha . x pea lah x mengharap lah . kita x thu lme or x kan kan di dunia . awak kita hope awak jumpe dgan orang leh jge awak :) . byebye just that i want share . ><' .

dosa-2 & balasan orang meninggalkan solat

Orang-orang yang meninggalkan sembahyang fardhu dengan sengaja tanpa keuzuran syarie adalah berdosa dan akan dibalas dengan azab iaitu neraka Saqar sebagaimana firman Allah s.w.t . yang bermaksud :
“Apakah yang menyebabkan kamu diheret ke neraka Saqar ? Mereka menjawab : “Kami tidak menunaikan sembahyang”.

Sementara itu setengah para ulama’ membuat andaian berdasarkan hadis-hadis orang-orang yang meninggalkan sembahyang fardhu itu itu sama nilaian dengan dosa seperti berikut:

“Sembahyang Subuh” 
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang subuh , nescaya Allah akan mencampakkannya ke dalam neraka selama 60 tahun.

“Sembahyang Zohor”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang zohor dengan sengaja dosanya sama dengan membunuh 1000 orang Islam

“Sembahyang Asar”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Asar dengan sengaja , dosanya sama dengan seperti ia meruntuhkan Ka’abah (Rumah Allah)

“Sembahyang Maghrib”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Maghrib dosanya sama seperti ia berzina dengan ibunya atau anak perempuan bagi orang-orang lelaki ataupun berzina dengan bapa atau anak lelaki bagi orang-orang perempuan.

“Sembahyang Isya”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Isya’ nescaya Allah tidak akan redha ia tinggal di dunia ini ( bumi Allah ) dan menggunakan segala nikmat kurniaan Allah. Segala gerak geri adalah semata-mata dalam keadaan berdosa kepada Allah s.w.t.

Di antara hadis yang menyebut mengenai dosa orang yang meninggalkan sembahyang ialah :
Sabda Nabi s.a.w. :
“Sembahyang itu tiang agama, sesiapa yang mendirikannya maka ia mendirikan agamanya, dan barang siapa yang meringankan sembahyang maka ia akan diseksa dengan beberapa perkara:

“Enam perkara seksaan di atas dunia”

Dihilangkan berkat sedikit demi sedikit yang ada pada umurnya
Dikurangkan rezeki di dalam usahanya
Tiada dipelihara baginya agama Islam
Dikurangkan pengaruh-pengaruh baik pada dirinya
Segala amal kebajikan yang diamalkan dalam dunia ini tiada diberi pahala oleh Allah akan dia.
Tiada diangkat oleh malaikat ke langit akan segala amalnya
“Tiga perkara sewaktu hendak mati”

Dimatikan dalam kehinaan
Dimatikan dalam keadaan sangat lapar
Dimatikan dalam keadaan sangat kehausan walaupun dituangkan air kekerongkongnya sebanyakmanapun
“Tiga perkara sewaktu dalam kubur”

Dihimpit tanah dalam kuburnya sehingga keadaan tulang selangkanya remuk sama sekali dan Tuhan memerintahkan malaikat Munkar dan Nankir menyiksanya sehingga hari kiamat.
Didatangkan Allah seekor ular besar bernama SHWAUN-RAK yang keadaannya sangat dasyat, matanya seperti guruh dilangit menggigit dan membenamkan kukunya kepada mangsanya hingga hari kiamat.
Didatangkan malaikat yang bertongkat besi, sambil berkata dengan suara yang ganas dan kuat seperti guruh di langit seraya berkata:
“Aku diperintahkan oleh Allah memalu (memukul) engkau
daripada subuh hingga zuhur, dan zuhur hingga subuh”
Tiap-tiap kali pukul atau paluan itu tertanam tubuh kita hingga 70 hasta ke dalam tanah, maka dikeluarkan pula kukunya yang mana keadaan memakan masa selama sehari semalam dalam perjalanan.

Wednesday, 23 May 2012

my ex BODYGUARD :) .

assalamualaikum :) alahai rindu nyer dkat bodyguard mimi nyh :) . kawan paling rapat dengan mimi . dulu je skarang msing-2 ade awek dorang wat haluan masing-2 . klas pun dah lain . korang nakal tpi baik sesangat . amik berat sal mimi . seyuz kita dah mcam satu fmily right :P . kita dulu memang nakal sngat mimi x nafikan smua tu . plan mcam-2 nak kene kan orang . hahaha :D lau korang ade minat someone korang soh mimi takelkan . hahah :D time mimi hbes lau leh smua tingkatan korang nk bgthu . ouoh dear vangang btol mlu x bertempat tau mimi . :) yang depan tu ZAHIR yang belkang tu SYAFIQ . dua-2 stu kepala . btw mimi miss gler kita mcam dulu dgan member klas dulu :') . skrang mimi mgadu dkat blog nyh jea lah , hbes korang dah x ade mimi nk ngadu kat spe < hambui sdih pulak :') . korang ade lah abg dan adik mimi :) . 

insan KUAT dan insan LEMAH :') .

humm . assalamualaikum :( . x thu lah nk ckap ape tpi nk luah kan gak . sbab blog jea yng mimi ade tok kongsi cte :'( . i feel so bad right now , a long i life in the world i know what mean of love , missed  . i was played with them  :'( . LELAKI ? humm korang nk ape sebenarnye dri sye (perempuan) . nak skit kan hati kiteorng nyh ke ? nk mainkan perasaan kiteorng ke ? serious kitaorng hrapkan korang lindungi kteorang , syng kteorang . bkan untuk ditipu , di mainkan , diperbodohkan , di kecewakan . jgan sesekali merana kan kitaorang , pandang lemah terhadap insan bernama WANITA . kitaorang kuat dri smuanya tpi thap berbeza :'( . kiteorang kuat bersabar , menahan rindu , menahan ego kitaorng , setia menunggu . tpi korang yng x reti jge hti kteorang nyh memang jhat . ape kiteorang nyh teruk sngat ke ? ade yng diantara kteorng snggup buat ape sje demi korang snggup pnuhi khendak korang tpi ade stengah memang dah buta dah x nmpak baik buruk dah semata-2 nk bukti kan yang kteorng syngkan korang . WANITA jgan lah kau cepat perdaya hasutan angin yng tajam , ia boleh membuat kita terpesong walaupun demi seseorang . kau snggup gadaikan mruah ko sebab laki ? what is that girls . come on that is your not them . hum kteorang lemah , korang kuat ape slahnya bimbing kteorang . :( sedih dunia akhir zaman sekarang nyh . humm korang please lah jgan lah ego nk lyan smua perempuan , x baik buat kteorang terus menerus rse tak selesa dgan skap korang setia lah pd yng stu . * kita thu awak dah mula x pdulikan kita walaupun awk ckap msih rindukan kita . pda msa yang sma awak kte rindukan orang lain eh sorry jgan ingat kita x thu ape awak buat belakang sya . :'( sebak hati saya awak wat kita mcam nyh . setiap titisan air mta wanita dpat berhentikan perang yng besar . tlong lah lau kiteorng dah syng kan korang sanggup buat ape jea untuk korang x blas pun xape lah asalkan korang hargai pengorbanan kiteorang selame nyh . terima kasih sape yng bace nyh luangkan mse untuk thu pasal nyh . :'( . cuma nk buktikan perkara terpendam daripadaa semua WANITA . thanks :( .

that OWESOME DEAR !

so many coklet ><' ngeee . suka-2 . hahah :D . btw , mimi nyh terlampau lah sngat suka coklet x thu lah kenape . sebab coklet buat mimi happy sekarang nyh . dulu lau mkan coklet kene kawal lau x gemuk :P . sekarang mkan lah bnyak mne pun berat turun :/ pelik kan ? . hahah :D x percaye ke . muahahah . bila mkan coklet je aish macm x ingat ape-2 dah . kekadang bila ade orang pun x akan mimi lyan punya . tpi x ade lah smpai seteruk tu . agak-2 lah x psal-2 kne penampar nanty hahah :D . mimi paling suka cadbury chocolate lah THAT OWESOME DEAR ! sedap . ;) . sesape yng bagi mimi coklet sbelum nyh thanks sesangat buat mimi mkin ketagih mkan coklet :D . pandai korang bgi mimi happy kan . :) . bg lah coklet 20 cen tu ke mimi amik je janji coklet ea dak ? mimi lahap je . okay lah syang byebye assalamualaikum * love you all kay muah .

Tuesday, 22 May 2012

sakit ouoh ?

apabila seorang hamba ALLAH jatuh sakit ALLAH akan utuskan 4 orang malaikat .
  1. malaikat pertama akan mengambil selera nya .
  2. malaikat kedua akan mengambil rezeki nya .
  3. malaikat ketiga akan mengambil kecantikan wajah nya ( muka pucat )
  4. malaikat keempat akan mengambil dosa nya .

ApabiLa sampai waktu yang ALLAH tetapkan untuk hamba-Nya supaya kembali sihat :

~ ALLAH akan menyuruh malaikat pertama, kedua dan ketiga supaya memberi balik apa yang diambil oleh mereka. Tetapi ALLAH tidak menyuruh malaikat keempat supaya memberi balik dosa hamba-Nya tersebut. 

~ Lihatlah bertapa sayangnya ALLAH terhadap kita, tapi kita tidak mengetahuinya

~ Bersyukurlah dgn apa yg kita miliki sekarang, dan jangan sesekali lupa pada Nya♥

x SAKIT cuma x SIHAT .

assalamualaikum :) . di tuju khas untuk seseorang :P . tpi ntah lah . eh awak-2 kita syng tau dekat awk . awak selalu post new photo dgan member awak tpi kita jeles lah . humhum , kita thu kita spe awak pun dah bgthu dkat sya awak x kan bg hrapan dekat sya . u say like that dear ?? so sad of my time . ape pun kita tetap lah syng kan awak . saya bukan mengharap kan awak . sya sedar sya sape dan awak sape . sye nk jdi yng terbaik untuk awak tapi awak akn plih saya ke ? myby not kan . humhum mlam nagis-2 dan nagis dah bau buapuk bntal nyh hahah :D . kita x thu smenjk menjak nyh . slalu gak lah x sihat , tapi lrat kan gak dri nyh mcam hri-2 biase . bia ade yng perasan pun actually kita nafikan smua tu . lau dah thu please be silence your mouth kay syang :) . thu korang risau . ape pun time kita tengok pic-2 dia kita nagis nd mampu usap pic dia dkat screen loppy nyh . dia x thu kan kan , tgok pic dia sme member gurls actually CEMBURU tu memeng ade . tpi kita thu dia kwan bg awak :) . saya buta kan je mta sye nyh . truk lah mkin lme mlut mkin ade cecair merah dekat mlut nyh . nk kte pkai gincu . ( sorry kita x suka rimas ) heheheh :D ape lah kankan . ape lah kotor jea kita pg cter kat korang hahah :D . sorry ngeee ~~ . hati nyh skit jea tau mcam tersusuk . maklum lah bakteria cinta kankan . :D . penat lah bdan lemah jer huahahah . pg skola bibir pucat cover lah mkan sweet :P . kita x sakit cuma kita x sihat je :) . kay lah . tu jer to : kawan-2 kita nyh x sakit cuma kita x sihat okay :) measyeh assalamualaikum thanks dear for reading . 

Monday, 21 May 2012

sape kate kita skit nyh ?

heheh :) eh knape nyh sdeh-2 nyh ? ha ? kita sihat jea lah . sihat alhamdulillah . jgan lah risau kita still mcam biase kay . spe ckap kita skit nyh ? meyh sni babap dia sikit . mimi thu korang risau kan mimi :) thanks a lott dear . tgok kucing to happy jea member dia sdih lak . mcam kita kan kan . kita okay syng . eh x mahu lah murung-2 lagi nyh x omey dah tgok :) . kita sihat je . myby letih kot sbelum nyh . pasto study lagi , tlong ibuayah :) . gusti dgan adik-2 hahah :D . dah-2 x mhu sedih ea :) . i always pink of health < hoyeah . assalamualaikum .

they are MY LITTLE WIND :)

hye awk nyh member mimi paling rapat skarang :) . meyh mimi kenal kan ea :) . yng tinggi skali tu nme nyer NUR SAFFA AMALINA dia nyh bkan setakat kwan tetapi sepupu mimi paling mimi rpat kteorang memang x leh berlenggang :D . yng pkai pashmina ungu tu LIYANA BAKHTIAR dia nyh 24 hour potpek-2 x leh diam dia slalu hppy kan orng :) . yng kecik tu SHAMIRA SHAFIKA pngai dia like bby chubby omey sngat :) . korang mimi syng sngat dekat korang walauape pun terjadi hope hbungan kita berkeklan ea smpai kwin pun lau mimi sempat mkan nsi minyak korang haah :D mne lah thu msing-2 bze ke kan . ><' love you muah muah <3

Sunday, 20 May 2012

saya SUKA ! saya SUKA !

ececeh , nyh asalamualaikum hye awk-2 ><' . nak citer nyh ade orang yang kita syng minta kita buat cupcake lgi lah awaw ~~ dia suka lah kita wat kek untuk dia :) . dia kata before pg MELAKA nanty dia nk mkan time balik sne dlam kreta hadoi. hum hum nty insyaallah syag bie nyh wat kan lgi ea :) . sedap ke kita wat nyh bie ?? :D smpai nk lgi x pea kita suka lau orang yng kita syng suka msakan kita nyh . :) .
hewhew :3 nyh nme nyer nasi goreng cina tau . kita otw nak belajar msak ini food untuk bie kita dia ske sngat nasi goreng cina nyh  mkan sama dengan telur dadar . hahh :D mahu bg dia rase msakan syg dia . sedap x sedap paksa sumbat kay bie hahah :D mintak-2 dia suka lah :) . okey lah nk belajar nyh . byebye guys thanks reading :) .


Friday, 18 May 2012

awak BINTANG saya :)


assalamualaikum dear :) , hope korang sihat sejahtera . susah nak citer mimi rindu sangat dekat dia . tapi dia dah pegi selama nya . x dpat jumpa lagi , gelak tawa sawk , belajar sesama , kcau usik mengusik :') . dari kecik kita berkenal kan . time tu dekat sawah dekat dengan kg sya . awak tengah mancing ikan mse tuh . dri kecik dah gatal kan tapi . . awak tinggal kan saya :') . kita berhubungan start awk raya umah nenek sya :') . smpai awak sanggup dtang sni untuk jumpa saya . awk nk celebrate birthday awk :'( . esok awak dah x ade , ALLAH memang menentukan awk pergi di umur 18 ke ? saya rindu sangat dkat awk , rindu sngat awak selalu ckap " bintang yng sendiri tu x semesti nya x ade orang teman , bintang tu akan menjadi tumpuan kepada ramai mnusia dia paling istemewa dri smua bintang sebenarnya . " :') awk , smenjak awak x ade nyh lau sya tengok bintang tu cantik sngat dia sendiri jea mkin dipandng chaya terang dri sediakala , adakah awk rindu dkat sya ? itu awk yng teman kan sya sendiri dkat dunia tanpa awk . ea cinta kita sampai ke mati :') knpe awak yng pergi ? awk baik sngat , baik sngat bg sya . nyh jea lah x dpat nk teruskan . sebk rasnya , i always miss you b .

Thursday, 17 May 2012

tunggu MASA jer ^^' .

whuaaaaaa ! hye hye :) . dah  2 minggu exam srius pecah otak , heheh :D btw exam half year nyh susah lah . adoi ade lgi 1 week . mimi amik elektif yang mimi bwak . mimi thu mimi x lah pandai sngat :) . tpi mimi blajar SCIENCE SOCIAL hambui . nak thu ke hah nyh hah :
  • BAHASA MELAYU ( x amik pun memang kne amik :3 )
  • BAHASA INGGERIS ( x amik nty diperpandaikan :D )
  • MATHEMATIK ( musnah ekonomi nty lau x thu )
  • SCIENCE ( yang basic dri fizik , kimia , bio )
  • SEJARAH ( dah dikuat kuasa kena lulus :( lemah lah )
  • AGAMA ISLAM ( make me know about what is truely islam )
  • PERDAGANGAN ( bhahah :D time minat kejap ade kejap x ade )
  • EKONOMI RUMAH TANGGA ( jgan ckap lah that why mreka gelar mimi " wnita melayu moden ")
  • SENI VISUAL ( tengok post sebelum nyh ><' )
hah tu lah dia . next week exam seni , ert , dgan pjpk . huh . hope that subjet i get A's +:) . gambar cute cats atas nyh melambang kan mimi nk rehat dri study wat sementara waktu nyh . waaaahhh ! kebetulan holiday school pulak kan . memey lah tido jer nty . hahah btw mimi x secute cats nyh pun :P . nyh lah luahan kejujuran mimi nak rehat . 

thanks for reading :) .

Wednesday, 16 May 2012

selamat tinggal KEKASIHku .


assalamualaikum :) ,
kita rindu sngat dekat dye ><' btol x main-2 . heheh awk R sya dah mula syng kan awk syg sngat . sye thu awk pun syng kan kita :) . kita bertuah dpat jumpe dengan awk . mka awak mcam orang dulu yng kita syng :) kita bkan nk sme kan awk dgan dia kay , pngai awk pun mcam dia gak x ske di sama kan dgan dri dia . bila sya dengar awk ckap mcam tu dekat kita . kita terkejut sngat . sebenarnya yng kita mksudkan ''DIA'' tu dah arwah dah mninggal dunia :)  AH dia ex kita dlu dia tinggal kan smua orang sebab ade kes langgar lari dah bpe bulan nk dkat 6 bulan gak dia tinggal kan kita . kita redha . mse tuh dia nk smbut birthday dia yang ke 18 . esoknya kita dpat kol dia kemalangan :') . AH kita rindu dekat awk , memang btol x ade spe leh ganti kan awak . R awk , kita syng kan awk bkan sebab awk mka ade iras ex kita :) kita tenang dengan ksih syang awak .:) . mse sye naik mto awk naik bsikal kita berborak memang kelaka x fokus dkat jlan kan . bila kita duduk dkat tman :') kita sma-2 mlukan ><' . sya tengok sbalik muka awk terserlah wajah awk ikhlas menyayangi sya . trima kasih awk . bila tamat pertemuan kita sya bg cupcake yng sya buat sndiri duit sya sendiri :') hasil titik peluh sya . awk agaknya sempat x kita jumpe lgi selepas nyh ? syaa x nfikan sye sngat rindukan belaian kasih syng awak . tpi ape kan daya . hubungan kita terganggu wlaupun beribu kata sya lafaz kan untuk kekuatan cinta kita . :') sya skit awk . dpat ke awak luang kan mse untuk menjge sye ? andai kata x sempat bgku ucap selamat tinggal hanya blog menjadi wasiat kata syng sya untuk awk . insyaallah umur sya pnjang kita ade rezeki berjumpa :') . kita ingat lgi last kita jumpa kita slam tngan awk , awk blas dgan ciuman di tngan sya , betapa tabah nya saya menahan sebak . itu ke yng sye akan rasa kan untuk kali terakhir dri awk ? eheh :) awk ingat lgi awk ade ckap pasal kahwin lau kita ade jodoh , sye x sngka awk ingin melantik sya sbgai peneman awk :') sya terharu andai rezeki bersma kita , sya ingin slam tngan awk dan awk mencium dahi sya . terima kasih atas segalanya :') . andai tiada rezeki kita hrap msing-2 bahagia selamanya :') . selamat tinggal kekasihku .

                                 ~~  AL-FATIHAH BUAT ALIFF HAIQAL ANWAR~~

Tuesday, 15 May 2012

seni HIDUPKU !

hye , nmpk pikca nyh kan :) , PENDIDIKAN SENI VISUAL by the way . mimi ade lah peminat setia seni nk thu kenape eh , sebab benda nyh dari kecik lgi . mimi pandai dlam hasil seni sebab keturunan fmily mimi belah ayah mimi iaitu MOHAMAD RASID BIN DULLAH :) ayah mimi atok nya , dan atok mimi juga ayah mimi pandai melukis . x kesah dri segi ape pun teknik . mimi skarang tengah dalam proses melukis art attechment :P . ingat hbes SPM nty mimi nk amik kelas seni atau pun lau msok kolrj ke U ke nk amik bidang art creatif ><' hambui saya nyh , ape-2 pun seni nyh memerlukan minat yang mendalam lau x seni orang tu x menjadi lagi-2 hti mse tu x ikhlas . seni nyh buat kte tenang , sesuatu penghasilah seni seseorang melambang kan keperibadian dan mood seseorang mse tuh . :) . mula citer lh kan mimi minat seni sebab mse kecik dlu ade pcik blik kolej dia amik bidang seni lukis gak , kecik kan x thu ape time tu ibu tengah tidur mimi amik acriylic colour mimi conteng dekat mka ibu sebab mimi tengok pkcik conteng at gmbar lukisan dia bhahah :D . 
mimi dri dulu bnyak penyertaan mimi msuk dri tadika , skolah rendah dan menengah :
num 1 penyertaan melukis poster .
num 2 penyertaan  pertandingan mewarna .
num 1 hasil seni murid terbaik tadika sayangku .
num 3 pertandingan melukis poster sempena hari kemerdekaan .
num 1 pertandingan lakaran bulan alam sekitar dan dpat anugerah hasil terbaik .
num 1 pertandingan melukis logo skolah terbesar  peringkat skola berkumpulan .
num 1 pertandingan membuat seni reka hari perpisahan 2006 .
num 2 poster hari anti dadah sedunia .
penyertaan art creatif teknik .
nyh lah :) skolah menengah aktif kawat ngan sukan so x dpat amik part . kay nyh lah hobi mimi dari dlu smpai skarang , measyih :) thanks bce .

Monday, 14 May 2012

what mean ... mean u're love ?

hye :) . rindu nyer lah dekat awak sesangat . tapi awak terlalu jauh dari saya , pendam je rindu nyh . sya hanya mampu bce blik mcet-2 awk sbelum nyh ><' . seriusly rindu sesngat tau . awak nk bgthu nyh awak dekat sne jge diri elok-2 tau , sya hrap sngat dpat jumpa dengan awak lgi klau ade rezeki nty ea :) . hbes time exam nme awak je yng sya tulis bila bosan kekadang tergelak sndiri pk gak mybe sye jer yng terhegeh-2 buat smua nyh sedangkan awak biasa je terhdap saya . :D x ape lah sya syg dekat awak tu sya mcam nyh maaf kay hahah . awak sedih kenpe ? sye risau sngat . hye sye rindu awak say " i love you " tdi bru sya dpat dri awk walaupun bnyk kli tpi ini akan sya ingat . ngantok nyer . u x mcet i pun ? hahah :D i thu i siapa pda you . memng senag ucap love myby love you side pda member je kan . tu i x thu lah pulak klau ea memng sya nyh ss lah . heheh ;) . ape-2 pun yng sye thu awak suka dan syng kan sya .  okay lah nyh buat mse skrang :) im waiting for you ************** < x thu spa kan hahah :D ade lah huhuhu . assalamualaikum x jwab dosa kay . ~~

Sunday, 13 May 2012

ketahui lah ><' .

‎10 JENIS SOLAT YANG TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH S.W.T Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud : "Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya." (Tabyinul Mahaarim) Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa : "10 orang solatnya tidak diterima oleh Allah S.W.T, antaranya : 1. Orang lelaki yang solat sendirian tanpa membaca sesuatu. 2. Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat. 3. Orang lelaki yang menjadi imam, padahal orang yang menjadi makmum membencinya. 4. Orang lelaki yang melarikan diri. 5. Orang lelaki yang minum arak tanpa mahu meninggalkannya (Taubat). 6. Orang perempuan yang suaminya marah kepadanya. 7. Orang perempuan yang mengerjakan solat tanpa memakai tudung. 8. Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim menganiaya. 9. Orang-orang yang suka makan riba'. 10. Orang yang solatnya tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan yang keji dan mungkar." Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : "Barang siapa yang solatnya itu tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan keji dan mungkar, maka sesungguhnya solatnya itu hanya menambahkan kemurkaan Allah S.W.T dan jauh dari Allah." Hassan r.a berkata : "Kalau solat kamu itu tidak dapat menahan kamu dari melakukan perbuatan mungkar dan keji, maka sesungguhnya kamu dianggap orang yang tidak mengerjakan solat. Dan pada hari kiamat nanti solatmu itu akan dilemparkan semula ke arah mukamu seperti satu bungkusan kain tebal yang buruk."

kenape :'( .

hahaa mimi frust sngat weh ! ABENDA NYH . HP mimi DAH JDI MAGSA LEPAS GERAM AK DAH NYH . LEPAS NYH APE PULAK ! seyuz bengang sebab laki mimi mcam nyh , please hargai mimi :') ape besar sngat ke dosa kita nyh hah . sebab laki mimi x nk ptus asa :'( . tlong lah . mimi skit hti lah mcam nyh tlong lah . kepada RAFI MONCETT mimi syng sngt dkat awak . ZAINUL ARIFFIN maafkan sya marah lah sya mintk maaf bnyk-2 . ibu , along mintak maaf buat mcam nyh . adik-2 yng x mgaku along kakak korang along mintak maaf . along x sempurna untuk jdi kakak korang :'( . kwan-2 yng menganggap mimi nyh myusah kan mimi mintak maaf sesangat . mimi x ade sape yng leh bg skongan secara lisan selain korang . ALLAH selalu teman mimi . tpi didunia kita kena berkongsi kisah hidup dgan mnusia kan :( x ape lah terima kasih .

i love you .

assalamualaikum :) . hye bie i hope you read my blog this part okay . this is so special for u i make it . by the way syng syng sngat dkat bie . syg x thu npe bie buat syng mcam nyh . ape slah syng ? bie boleh syng tnye knape bie x trus terang dkat dorang ? lau btol bie syng kan syng bie dh bgthu dekat dorang kan . seriously syng syg dkat bie so much damn ! i love you bie . bie dengar lgu nyh . lau bie tinggalkan syng untuk orng lain pasti kan syng x ade dkat dunia nyh . bia lah syng ngis tnpa pengetahuan bie . memang syng cinta kan bie syng x nafikan . syng rindu sngat dkat . walaupun syng x dpat bie untuk jdi ketua syng suatu hri nanty . tpi syng selalu ade untung bie . syng rindu kan bie . syng minta maaf sesangat :'( . syng suka sngat dpat kenal dgan bie . bie baik sngat caring about syng , romentik ape lah lgi . btw thanks sesangat bie i love you . sorry cilok gmbar bie hehehe :) . rindu sngt , syg nk smua orng thu yang bie nyh baik , yng syng syng muuuuuuuuuuuuuuuuaaaaah hahah :D .

Wednesday, 9 May 2012

i meet someone special but ....

hum , assalamualaikum . this is my first time kay ><' by the way . mimi ade kenal dengan budak fb nyh dia budak fb dulu dye abg angkat mimi . and now he want make me someone special for him . mimi syang dia sesangat . but .... mimi ade somthing yang x leh bagithu . mimi syang kan smua orang :'( . sayng sangat . tpi mimi nyh tamak ! :'( now i type with crying . ............. ya allah maaf kan aku :'( mimi thu mimi x kuat tok hdapi smua nyh . why all this happen to me ?? smpai sni jalah kay :) . ape pun mlam nyh mimi seronok sangat and regret . bye-2 assalamualaikum


btw to:boboy / fauzee nasir . thanks ajar mimi make blogger .