Wednesday, 4 July 2012

wohoo :') game ?

assalamualaikum , hye awak hee ^^ awak sihat ? awak baik-2 jea kan :') . rindu lorh kat awak hahah :D nak konteks pun sya x ade kredit lagi stu sya segan humm ntah lah x thu knape sye rase sya ade buat salah kat awak . awak buat ape jea skrang ea ? awak mesti tengah happy kankan haa bgus-2 senang skit hati sya :D . awak-2 jgan pernah lupakan saya tau :) syg awak x pernah pudar . saya tengah bosan nyh x thu wat ape tu update blog ngee ~~ hahah :D . awak simpan lagi x gelang tuh :/ ? heheh ;) awak erkk x ade ape lah hahah :D . moga-2 awak sihat-2 selalu kay jge dri tu elok-2 :) jge lah solat awak  kay sebab solat tu mengawal emosi semasa kita kay awak hahah :D . awak comel sye geram hahah :D . awak jgan lah risau sal sye kat sni tautau sye ok jea sihat walafiat :') . huhoo . cer bace bawah nyh :') .



gf : Kita main satu game nak tak ?

bf : Game apa ?


gf : Macam ni , esok awak tak payah contact saya . Maksudnya tak payah text call or apa apa yang berkaitan lah . Saya pun buat mcam tuu dekat awak okay ? Kita tengok sapa menang .

bf : Okay !

*Esoknya , si bf terpaksa lah tahan rindu dekat gf . Mengenangkan yang ni satu permintaan , si bf cuba kuatkan hati . Keesokkan harinya , si bf call si gf . Tapi tak dijawab . So si bf pegi dekat rumah gf dia . Di luar rumah ,ramai orang . Dia mula rasa pelik then terus masok ke rumah . Sekujur tubuh terbaring kaku di tangga rumah . Dan tubuh tuu adalah jasad si gf yang dah meninggal dunia . Mak si gf pun bagi surat dekat bF .

♥ Surat yng bertulis :
bie , semalam awak dapat hidup sehari tanpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dapat
hidup bahagia tanpa saya . Love you .

humm sebak kan awak ? hahah :D nak x main game nyh hahah :D ops jgan marah kay muahh syag awak hee rindu kat awak assalamualaikum . :)

Saturday, 30 June 2012

wait-2 ! ~~ hahah :D

hye bro eceh hahah :D kita soh awak wait untuk nyh sebena nye . jangan mara kay thanks sebab wait . awak  kate dah kuar tanduk oh tidak 3:) so sye pun macam ape dah nyh taip tok awak hahah :D hadoi . senyum awak chill-2 *kembang kuncup hidung sye dah nyh hahah :D jgan tension tau awak . love you ehh >_< awak abaikan jea kay eh awak kita kan sebenanye nak ckap yng sye rindu dekat awak tahu . hee awak x lme lagi kita nak pindah dah dekat SAUJANA PUTRA tau tadi dah gi kemas rumah :D happy sngat . but kita x thu lah bila nak jumpe :) x thu bulan bpe nk pindah nyh just isi brang jea . awak pun nak g belajar kankan . wuhoo awak nnty belajar betol-2 tau lau x sye sekeh awak tau hahah :D remember tau bmw waiting toh . :) awak ... rindu nyer lah hahah :D sesangt *telan gula 5 kg . hadoi heheh ;) awak mkin hensome and comel mcam nak cubit pipi awak tu tau . awak jgan senyum leh x hpes gugur jantung sye hahah :D *joke jea kay . sye just nak bgthu sye nak pindah x lme lagi . dan pelajaran sye pun mkin meningkat sebb kan awak bg smangat dekat sye thanks sye jdi pelajar terpilik skor A+ subjek ERT n perdagangan . awak tahu sye hppy dn awak pun mesty happy kan . nnty dah jdi fotography tu amik gambar sye bebanyak tau , :) ok lah awak kita rindukan awak . assalamualaikum . jgan lupakan kita ea .

Tuesday, 26 June 2012

ok x pea lah O.o

assalamualaikum :') hum hye awak . lama jugak kan x dengar khabar awak . awak pun mungkin dah lupa kan saya atau ape kan . saya x sure , awak tahu saya selalu rindu kan awak even ape pun terjadi . tapi awak mesti bze kan last kat shah alam nyh . humm , saya tak leh cakap ape dah awak pun dah x peduli kan saya ea awak happy and awak lupa kan saya . sedih kot hahah :D x sangka hubungan kita macam nyh hahah :D btw awak pun rmai yang akan jage awak so saya pun better undur sdikit langkah untuk care lebih pasal awak . ape-2 lah x pea lah humm awak jage lah dri awak elok kay . :') sory lau saya ade wat salah dan silap . setiap manusia x lari dripada semua masalah didunia . maafkan saya lau janji saya yang saya x dpat nak tepati untuk awak . sedih sangat :'( awak lupakan saya . awak hati-2 nanty pergi melaka kay . saya doakan awak dpat lah cpai cita-2 awak :) .nyh jea lah kot nak luahkan . mlas nak luahkan hbis-2 nanty ape lak awak ckap kan . so bbye-2 assalamualaikum . :) .

Thursday, 21 June 2012

yang akan ke MELAKA . .

hye awak :) , sehat kea heheh . hope sehat sejahtera lah ea . awak-2 take care tau-2 nanty pergi sambung belajar dekat melaka *cover muka sedih hahah ^^v , happy eah awak sekarang nyh kita senang tengok awak mcam nyh x sedih-2 lagi . jge kesihatan awak ea :) lame x ckap dgan awak kan-2 x jenjalan ngan awak . serius syg kot kat awak heheh ;) *jujur nyh ngee ~`` . tapi dah bpe hri bulan dah nyh kan . awak pun dah nak pegi melaka :( awak x nak jumpe sye pun kan humm awak bze ea x pea sye fham kay . sye nak awak tlong lah jge dri awak tuh kay kita jauh nanty tah dpat jumpe kea x nyh kan kan >_< *sorok muka tkot kne mara . kita doa kan awak sehat sehat sewalafiat nye tau muah muah aceh-2 jgan mara kay . awak jge mkan minum kat sne tau jgan smpai x mkan lak kat sne , jangan boros tau jimat-2 skit , belajar elok-2 x mao main-2 babap kang *buat gye mak minah marah anak . momincett hahah :D knangan kita kan kan yup hahah :D mungkin kea dpat moment mcam tuh lagi ? T_T . jgan lah lupa kan sye ea awak humm , lau nak lupa x pea lah . lau awak sehat nan bejaye nanty kan awak nak ade kete bmw kankan nanty kita geng kay hahh :D . lau kita x ade tuh pham-2 jea lah ea awak hahah :D *senyum-2 kambing kat awak . eh lau lupa kita , nanty kita merajuk dgan awak kita naik atas pkok kita x nak turun tjuh keturunan nanty . amboi ~~ hahaha :) . humm kita selalu usha profile awak , post komen awak >_< rindu snagt nak anta im segan . *tahp siput sedut . :P . awakkk humm sedih kot macam nyh nak jumpe lah tpi ntah lah x thu lah x pea lah sye ok . jgan lah kuat touching ea awak sye *ready lumpur kat tngan . hahah :D lau touching bgi lumpur kang kat muka die heheh ;) *joke jea kay . jgan selalu muram kea ape just share tau jgan lah berdiam-2 dri ea . ok lah penat nyh bye-2 assalamualaikum .

#kita selalu rindu kan awak tau .
#kita doa kan awak berjaya di dunia dan akhirat 
#solat jgan lupa tau .
#jge dri elok-2
#bmw menunggu awak tuh tau :D
#jge gelang yang kita bgi tuh .
#moment momincett please rememmber that .


Tuesday, 19 June 2012

thanks AWW ~~

hye korang >_< . hum smentara tuh kita nak ckap thanks dkat aww~~ kita awak thanks eah wish kita :) lme kita tunggu wish dri awak hahah :D wlaupun mybe mse tuh awak ade bce im kita kankan . hohoh :O , kita miss giler kot kat awak mcam dah x berthap dah *muka soft . heheh ;) x jadi kan humm kita hangout sesame mse birthday kita . awak bze ea x pea-2 kita fham kay :) . dah-2 x mau le susah hti kita ok *letak kat dada awak . heehe ;) awak kita rase mcam nak ape jea tgok-2 kat wall awak post wish tok sye *pipi letak blusher hahah :D lau lah kita dpat lagi jumpe awak kan nak jea kita hug die ketat-2 x nak lepas dah *meybe kita berangan jea kankan hahah :D malu lew kita nyh *tutup muka tapi nmpak idong nak bernafas . heehhe ;)  alhamdulillah ALLAH dah bgi sye lepas kan rindu sye kat awak even sekejap sngat ape pun kita bersyukur sesangat . awak rindu gak eah kat sye *kenyit-2 mate kat awak . heheh ;) awak-2 nak thu x kita terkejut tahap beruk dpat cermin mte tau awak . hahah :D awak replay im guna "syg bie" :') ok fine nangis kot hahah :D *adik ckap "ok fine kakak ak ready nk msok hospital" heheh ;) sumpah awak kita rindu awak panggil kita mcam tuh oh oh no ! haahha :D kita nak peluk awak nak nak *gedik-2 menyampah nyah . hahah :D sory kita x thu spe lah yang tulis gegedik mcam tuh hahah *sorok muka kat almari kahkahkah :D . awak-2 lau awak bce post nyh kankan awak nanty dengarlah lagu dasiad band_ku kan menjagamu . walaweyh :D khas untuk awak dri sye kay *acah-2 mcam dri sndri yng nyayi heheh ;) maafkan saya~~ . kita rindu kot moment dlu kita :') x pea lah awak try the best awak kay before awak pergi melaka :') kita nak sngat jumpe dgab awak sbenarnya , nak tatap muka awak yang omey tu *dah geram dah nyh hahah :D nak main tomoi-2 dgan awak main keja-2 dgan awak *hahah :D tgok lah x mtang jea gye nye hahah :D .awak kita nak ckap nyh lau awak ade orang yg awak syg x pea lah kita trima kay tapi tlong lah awak jgan halang kita untuk jge awak wlaupun ade orang yng terbaik dri kita boleh jge awak mse tuh . awak-2 btol kea time kita bgi link youtube lagu my heart to awak bru lepas dgar ? -_- serius kea . hahah :D naluri kuat lah *sorak-2 depan bby minum susu :D . ape-2 pun rindu kat awak sesangat tau muah *ecehceh acah-2 sweet ;) . lau awak x syg nad rindu kita alamat nye ade yang muka die kne tonyoh dgan apam balik nanty dgan kita hahah :D . nnty ade bmw jgan lupe kat kita lak tau-2 hahah :D lau die mungkir janji die kita nangis nanty *nangis atas pkok rambutan x trun tujuh keturunan :D . ok lah hehe ;) nak nengok picture omey die tuh :D assalamualaikum momincett :) .

Sunday, 17 June 2012

happy bornday bby amoy :)

assalamualaikum ! eh terjerit pulak nyh hahah *cover-2 muka . hye tepat kol 12 nnty sye dah 17 tahun yuhooo ! *what kita dah tua lah oh no . heheh ;) . ya allah alhamdulillah engkau memenjagkan umur hamba mu ini :) . tengok muka budak atas nyh haha :D ntah sape ntah x kenal wakawaka :D . gambar nyh akan menjadi kenangan umur kita yng ke 16 thun lea . sory budak x mtang memey mcam tuh :P *x mtang pun comel kan kita ok fine perasan . erm minta korang maaf kan segale kesilapan dan kesalahan kita selama 16 thun nyh :) sebab kita nak mulakan hidup baru di umur 17 thun yuhoo *-_- tua lah sye pinjam tongkat atuk sbelah umah . heheh ;) besok insyaallah permulaan hari yng indah dan dilindungi ALLAH >_< .

AZAM BARU (cewah)

*nak jadi yang terbaik untuk orang yang sape syg kita 
*insyaallah belajar bersungguh-2 demi mse hadapan 
*selalu mengingati ALLAH dan tidak selalu lalai 
*bnyak sebenarnye hahah :D 

acah-2 ade azam baru *menari zapin . hahah :D .kita harap orang yng kita syg :* bgi kita coklet cadbury *yng 20 cen pun jdi lah ea . tapi mugkin kea die akan dtang kat kita balik nd ingat smua moment kita hahah weh-2 part sedih lah *pasang lgu ost ombak rindu . hahah :D ah sudah mengarut dah nyh . ape-2 pun kita x memerlukan ape-2 tok hari lahie 17 thun kita nyh hanya ksih syg korang and doa ksejahteraan kita ok . <3 thanks syg-2 kita nyh muah muah *menyit-2 mate . amboi . sape syg dak nkal nyh mekasih lea bebanyak *mate keatas tngan kat bahu . < just joke ok . i need someone but huh ! *mengeluh mcam orng lepas melabur . hahh :D ape puun thanks sesape yng wish birthday kita ok lots of love muah mekasih . *baling tempoyak kat muka die heheh ;) weyh hbes lah mesti korang dah ready smua bhan nak bling kat kita kan hdoi mne nak myorok nyh *nty blik mcam anak mak jemah kang hbes putih-2 segale :D . hahah :D jgan eah . mlam esok insyaallah jdi ade orng nk belanje mkan aww ~~ jelly x hahah :D better x payah kan *shuffle guna ksut terompah dkat blik . hahah :D ok lah doa kan kita kay muahhaha :D *alamak terkeluar lah gigi palsu nyh . maklumlah dah tua kan hahah :D . bye-2 hope u guys happy to ok . 

#HAPPY BORNDAY TO ME < HAPPY BIRTHDAY TO ME < SELAMAT HARI LAHIR PADA SYA * sudah-2 assalamualikum . peace yow eh tertiga jari lah peace nye ^^V .

Thursday, 14 June 2012

nak TUKAR ke x ?

hahah mcam nyh lah kita sekarang nyh :D bengang jea tau x . number sims x leh guna tok kol or teks ~~ err geram jea lah kan . *cmpak sim card dekat jamban . huh susa nak konteks member or sesape jea lah . nak kte trikh kdit luput x pun lame lagi 16.09 hurh amapa mcam mne nyh . *geleng pale mcam india . humhum :') sobsob sedih lah sngat kan heheh ;) bukan ape seumur hidup nyh stiap thun memng kne bli sim card bru kea ape -_- tension btol kita lah . dah lah susa nak buat iklan bgthu number tepon  bru nyh *lagak datuk-2 . kne pekak kan telinga lagih nak dgar kengkwan , fmily nd sesape jea yng thu kita tuka number bru . hdoiyay mahu nye ibu kita nanty cmpak smpai terengganu nanty hahah *x thu knape mesti trengganu :) . huh ! mcam mne nyh ouoh  nk pegi setting kat maxis center memey x lah *mlas thap tertua hahah :D . ala pk-2 kan mlas nak ade tepon dah rse nye . senng skit hukhuk :) tapi nanty susa lak kan orang nak mcet kea kol kita kan humm . arh tengok lah mcam mne nanty . tengok lah bpe hri nyh try smpai bole dlu . lau x dpat konteks tu pepandai le ea :) . dah tuka num or x tu x pasti lah , kejam nye u muk (sims card) ok lah ngantuk lah pulak haahh :D x thu knape kan . *tepuk-2 bantal . ok lah nyh jea lah assalamualaikum . peace no war . ^^v .

eh mimi update BLOG lah hahah :D

hey :D lame kot x update blog nyh kankan *buat muka x bersalah :D . ala ramai yng tnye npe lau bukak jea x boleh hahah :D pdan muka aceh x ade lah ade prob skit lah korang jgan mara kay . kita pun nak kte bze x jugak lah *dok tengok keje skola berlonggok sbelah lappy . btw kan , kita happy jea sedih kita nak buang jauh-2 bak kate arwah atuk kita kesedihan tuh lagi wat kita sakit wahh ! that right guys . so kita nyh nk cter kan kita sekrang nyh mcm mne lah kan *elok-2 tempat duduk . kita dlu frust lah gak tengok keadaan kita nyh but kita try untuk fkir mtang kay .



PLAN SEMUA X JADI , APAKAH ?

sakit hati btol lah *buat muka seberk . heheh ;) ntah lah ape kita plan smua x jdi mybe ade hikmah disebalik smua nyh kan :) wengweng ~~ apo nak dikato *ala lagk orang klate . alamat nye sabtu ahad nyh x kuar lah kankan dok umah tengok cter barbie . :P hahah . bosan kot pastu kan meyh lah dekat skit isnn nyh bornday kita lah uhuk *bisik-2 tapi tulis smua leh bce kan lol . kita rindu sngat uh yng slame nyh kita tulis sal "C DIE" tuh . tpi humm entah lah :') rase nak menyorok tau dlam peti ais *amboi kemain tau . awak-2 kita rindu kat awak tau :P hahah . *angkat-2 kening lagak ziana zain .

MULA DAH SAKIT-2 NYH , BEEERR 

pening pale mcam nak tecbut keple dah rase nyh *dok teliti tengkuk kat cermin hahah :D risau gak balik kwat jea kan naik mto hah dah start lah gimit sinetron die hahah :D pening x terkata lah nk dikata kan *buat muka blur kejap . nasib baik x masuk longkang cik minah smbal belacan tau . takot jea selamat lah smpai rumah hahah :D x pea kita ok *lambai tanggan gaya model .


KAWAT KAKI POLIS PERINGKAT DAERAH 

korang mesti ckap "amboi kemain tajuk budak nyh" . hahah :D suka hti kita lah kan . wuhuu dpat lah derr *menari balled . tpi mula-2 ingat nak trik dri tapi x jadi lah . last year kot heheh ;) dah 3 week exam 2 week cuti skola bila bukak skola dtag kwat haha mula lah budak-2 kadet kcau-2 kita *baling dekat lombong thu lah korang . kemain tau mengusik kita btw thnks dpat gak kita happy-2 wat mse nyh :) . syg korang smua .

SAYANG_2 KITA X MAU LAH HILANG 

kita nk orang yng kita syng mcam dulu :') *nagis mcam izzah ombak rindu . perh miss x terkata lah tapi hum x leh buat ape dah lah kan . korang mcam x syg kan kita *padahal sungai syg kan kita tau . ok fine merpek . kita selalu ingat moment kita dulu tau awak haha :D part sedih dah melandanyh dah *amik sekotak tisu buat standby . sweet nye kita dulu kan tapi sebab kan mulut orang perasaan kita smua hilang kan awak atoiyay *tepuk dahi . kita miss lah dkat awak *tah bpe kali ulang dah ckap benda yang sme kahkah :D . awk x payh risau kay kita x akan lupakan awak :D kuangkung . 

nyh jea la kita x larat lah nak type bebanyak nak thu keadaan kita pepandai lah cri kita . hahah :D btw kita dh lame x topup nak tahu kenape ? kita nk kumpul duit lah hahah :D tu pun nak tanye . *terkentut-2 gelak . dah-2 bye korang *dok cicah yogurt dgan belacan . hahah :D ade mse terluang dan dripade kita terlolong kea nty kita update lah hahah :D kaykay assalamualaikum . 


Tuesday, 5 June 2012

PLEASE don't burn my BUBU !


assalamualaikum :') , sedih kot tedy kita kena bkar . kita smenjak nyh banyak mimpi serius x tpu ouoh  *buat muka tejut mcam nampak kuku tercabut* jgan gelak kay serius nyh eh . kita dah lah syg sngat kat tedy kita nyh , syng mcam ala . x thu nak ckap tedy nyh kita anggap die mcam mnusia *kiss hidung tedy* syang meyh dah 2thun die dgan kita , semua die thu pasal hidup kita . tedy nyh husband kita tau bhahah :D lau kita kawin nanty orang tuh husband ke2 kita chewah memandai jea kan :P *nenek kita thu x pasal-2 die humban kita kat parit* waaah ! mimpi nyh cabar kita ea siap die *lipat lengan bju mcam apek jual ayam* berani die nak bkar BUBU kita . eh *langkah kaki kita kubur kita dulu lah* marah nyh marah nyh . jgan , sape yng adik kita yng kecik campak tedy kita pun dah melenting nyh lagi bakar eish bgthu bie kita ha tkut x tkut x ? *korang wat lah muka cuak sikit* ha . bubu nyh penyimpan rahsia yang baik tau x pernah bocorkan , *bukan dok tebuk lubang rahsia tu bg bocor noh* hahah :D *memey lah bubu x leh ckap*  . segala tangis tawa kita bubu selalu ade sebelah kita teman kita . kita bercerita die mendengar , kita tidur die melihat muka kita . bubu nyh kita syng kan die sesangat sape amik aish alamat nye hahah :D thu sendiri lah ea . hanya orang tertentu yang leh pegang :P . hah bermula lah kembaraan kita . kita mimpikan ade laki nyh amik bubu kita , kita marah lah kankan . laki nyh wat x peduli pastu ade lagi sorang laki nyh tarik shawl kita nd jtuh kan kita meniarap kita kne tampar lau kita mnelawan . time tu drah bnyak ouoh *dlam mimpi tu die guna sirap kot* eh sempat lak bergurau ea . bubu orang tu die campak kan dkat depan mata kita jauh dari kita , die pijak bubu dgan hina . kita menangis nak selamatkan bubu ade orang himpap kita mase tuh *tah beruk mane tah duduk atas bdan kita* laki tu pegang minyak tanah die siram dkat bubu . kita terus menangis meraung mase tuh . "bubu !" laki tu dtang kat kita dongakkan dagu kita die ckap "benda depan mte ko tu yng ko syang sngat kan ko tengok nanty benda tu jadi ape" weh , sedih kot :'( die ckap mcam tuh . *lau ade buah tembikai nam biji kita dah baling bertubi-2 katorang tu* tpi humhum :( die petik lighter die sllow-2 die dkat kan dekat bubu . pergh part nyh memang geram siot *rase nak tetencing kita* laki tuh bakar bubu dpan mate kita :'( "bubu ! jgan tinggalkan baby !" tu jea kita mampu ckap . pastu laki tu lepaskan kita , kita terus peluk bubu walaupun panas walaupun bubu berapi mase tu . *mcam ghostrider* kita than jea bubu kita hangus , jadi hitam :'( x x nampak rupa dah . kita balik bwa lah ape yang ade walau seurat bulu pun :'( . kita bwak bubu tedur sekali .

#ape tande-2 semua nyh ? kita x boleh jge bubu dah kea kita takut kehilangan bubu :'( takot sngat . lau lau kita lepaskan pun kita akan bg orang yng kita leh prcayai *jgan umah anak-2 ytim sudah lah* x susah pun jage bubu .

die x perlukan makan minum , baju mhupun tempat tinggal . tapi seelok nya bglah die tempat tinggal . die perlukn pelukan , dimanjakan , kasih syang . dan spe yng kita bg tedy tu tlong ea jge bubu elok-2 :'( . buat mase nyh lau kita jge kita tkut terjadi mcam dlam mimpi kita tuh kita x nak . please ea . assalamualaikum :') . the end -

" ea saya menyesal "

assalamualaikum , kisah nyh harap djadikan tauladan . tiada kaita hidup atau pun yang dah tiada . cerita nyh kita bermimpi dan kita nak share dgan korang . 

laki nyh ade rmai kwan permpuan x kira muda walaupun tua , smua dibuat kawan yang rpat . laki nyh sngat sosial smpai berknlan dgan seorang perempuan nyh yng dpat mengubah seluruh hidupnya sikit demi sedikit . perempuan nyh setia dan mula menyayangi laki nyh dgan hrapan lelaki tu smbut dgan ikhlas tapi laki tu tkut untuk pegang janji . permpuan nyh selalu menjge dan care laki nyh . tpi mse prempuan nyh skit atau ape hnya sekali dua dia ambil endah . prempuan nyh x kesa dgan smua tuh asalkan die syangkan laki tuh . laki nyh ke ngeri lain untuk belajar sungguh jauh . mkin berjauhan lah dia dgan lelaki itu . laki tu pun dkat sne sibuk dgan assigment nd mcam-2 aktiviti dkat sne smpai emial , text , kol nd ape jea dri perempuan nyh laki abaikan . laki nyh dah mula ada kekasih hati yng die mula syngi . sungguh cntik , dan kaya . laki nyh enjoy keadaan semase di kembali pada khidupan dulu . suatau hri tengah berfoya-2 laki nyh terdgar suara perempuan memanggil nme nya syu jea . die trus balik rumah . die tergerak hati nak bukak smua email dri perempuan tuh . huh bru sakit barah hati belum mati lagi , awek laki nyh kol maki hmun laki nyh kate mintak putus sgale nye . die kcewa , lepas 10 minit die dpat kol dri kwan karibnya dulu . berkata permpuan itu sudah meninggal dunia sebab barah hati .  permpuan tuh ade tinggalkan surat ringkas , 


awak ,

mungkin mase awak bace surat nyh sya dah x ade kat dunia nyh lagi , saya sihat cuma skit-2 sikit biase lah tu awak . awak saya syng sngat dekat awak . awak knape x blas email kol n text saya ? ouoh x pea sya thu awak sibuk kan kat sne sya selalu doakan awak berjaye dan bhagia . awak sya nak minta stu permintaan awak jgan tinggalkan sya , saya sygkan awak . say setia smpai sya mati . itu cinta sebenar saya . awk tetaplah syag sya . kasih syang awak tetap dlam hati sya walupun hati sya rosak . assalamualaikum .


syanngmu .


laki nyh x thu ape nak dikata kan hanya mampu " ea awak saya mula rase ape itu menyesal " . korang please hargai sape yang syng kan korang sekarang nyh . jgan mensia-2 kan percintaan dan kesetiaan dorang kay :') . bye .

Monday, 4 June 2012

untuk bakal suami o.O ?

assalamualaikum :) , sape laki bace nyh kay *sape bkan laki pun nak bce x ade hal lah tapi sorry u x leh jdi suami kita* hewhew :3 jgan layan kita x betol nyh . ok kita x thu siapakah bakal suami kita kay tapi humhum :) lau leh orang yang kita syng sekarang yang jdi bkal suami kita insyaallah . awak nak ke kawin ngan kita awak ? hahah :D ntah kita x nak pakse-2 awak . ALLAH yng menentukan right . hewhew . ok lau dah jadi suami kita nanty tlong buat benda nyh dan jgan buat lah benda tuh tingtog buat muka* blur* kenape . ah x kesah lah sape soh jadi suami kita hewhew first-2 takut kan bce ala chill kay . ok jgan terase lah guys joke jea *letak tngan kat bahu mte pandang atas* hahah :D aptb kankan . dah-2 kita terus kan , first thing yeahmeyh nak thu jum-2 bace . x bace siap dye *amik kasut bata nenek kita* .



JANGAN CUIT PERUT , KACAU LEHER BHAGIAN BELAKNG

wowoho , baik jgan . that sense kuat disitu *buat muka minta penyepak* hahah :D kita geli nd that my privacy thing yeah ! so whatch out your hand to touch mine . x mara geli dowh *perkataan rempit kan nak try gak* perut kita nyh rase mcam boncet loah hadoiyay . tu geli tu , heheh :) nampak permainan nyer tu . lau dah kawin dah ade baby pun *bia lah gatal-2 pun baby kita peduli nyah* ntah x thu nak ckap ape sebab bnde nyh x berlaku lagi . lau time tu kita pun geli alamat nye dokter yng check tu mau nye gelak tergolek tengok perangai kita . leher hah nyh memang lah baik jgan < wahai bhase x seindah . :P cuit sejari nya mau kita menjerit geli lah even pompuan atau lelaki kecuali kita sendiri kay yng cuit tu pun geli  . bengang kan tu pun x leh *ala jgan lah nak cmpak laptop tu , ea pun shut down dulu * haha :D ape gelak-2 serius ouoh hoish . 

KALAU MERAJUK KENE LAH

jengjengjeng *agak-2 macam lagak osbon* lau lah kita merajuk lah kankan . suami kita kna lah pujuk kita , lau kita x puas hati dgan pujukan tu . ape lagi hye pergi kedai kay belikan chocolate CADBURY tau-2 *aceh nak berjename jea* botak suami kita halus jea ~~ . hoihoi jgan yang ade kacang tnah kacang hazel boleh *cerewet kan lah kate nak jdi suami kita ^^* ape-2 jea lah nur amy rashidah . jgan husbad yng merajuk sudah lah . rmai suka dipujuk dgan aiskrim kan kita lagi suka choclate tengteng sedap meyh cair dimulut cair dihati .

BENDA YANG KITA SUKA

kita suka benda yang orang tu syng sesangat nd suruh kita jge sekali < aww~~ sweet . pastu benda yang lembut floffy gitu *buat muka soft* tedy kea ape kea janji lembut khusyuk jea . eh-2 ape pun suami bg kita terima kay jgan tuduh kita pemilih lak *campak dlam kolam bru thu* warne biru eh jgan ckap lah syahdu jea tengok .

SETIA PADA SAYA

sebab lau kita dah setia nd syng orang tu kita x kan curang tau . please lah , lau dah x syng kan kita baik bunuh jea kita *daripada dpat surat cerai dari suami* kita ckap btol . humhum :') sedih lah pulak . sebab kita lau jdi isteri awak kea kita akan setia sampai hujung nyawa *ingat cter filem era dgan yusri lak* eh btol tau kita akan ikut ckap die perintah die walauape pun cara kita akan cuba asalkan x melanggar hukum kay :) . lau awak benarkan sya keje sye keje lau x kasi *nanty kita kerja kan awak* eh x ade lah gurau-2 tkot lah tu kankan . 24 hour kita akan selalu dpan muka awak nty ea hewhew .

SOLAT BERJEMAAH 

tlong pimpin kita untuk solat bersama awak , solat bersama suami baik sebaik-2 nya solat . lepas solat kita nak salam kiss tngan awak :) lau awak cium dahi kta aww~~ eh terlebih lak kita nyh kan . bru lah sweet muit gitu lol :P *kita tahu korang dah ready batang mop kat belakang* gedik kea kita ala jgan lah . kita bgthu jea . 

sebenarnya bnyak lagi smpai sni jea lah *korang mesti ckap "alhamdulillah akhirnya , tamat seksaan bace post budak nyh* hahahah :D bia lah sape soh bce dri awal tdi :P hewhew gurau gurau dont take serius lau serius tnda nya nak amik kita wat isteri die lettuw ambui awak awak *goda kenyit-2 mate* hahah :D tapi insyaallah kita tunggu bie kita sebb kita syng die sesangat . sape amik bie kita alamat nya x leh hidup lame lah *lagak aaron aziz dlam cter kl gengster* . ok lah sape lah x nak bahagia kan dlam berumahtangga semua nak , sape ckap kita bru skola nyh dah menggatal nk post mcam nyh *meyh sni kita kiss skit* jeles lettuw hahaha :D . ok bye assalamualaikum . *peace no war*

Sunday, 3 June 2012

momincett :)

hye swetty , hendsomy :P . alhamdulillah kita best sngat hari nyh :') terima kasih awak . kteorang hari nyh pergi melawat anje :) dekat hbtar , yang pergi azrul , din , die and kita . berempat :) naik bas . ape pun awesome , die swett sangat lah . >_< . dah smpai hopital ingat kea leh terus naik >_< kene ade pas lah pulak . eh-2 ic c die omey tau tembam muka die comey sangat lau time tu mke die mcam dlam ic tu dah lme kita cubit-2 pipi c die :) . kita naik atas dlu anje ambik kita dkat bwah anje-2 nakal btol budak nyh but jumpe jea anje kita terus peluk die , kita nak nagis tpi kita than sebab nanty anje nangis sekali , hum kesian tgok anje :'( btw sebenarnye berat hti nk tinggalkan anje sesorang dkat hoptal . nak jea jge anje tapi mse tu lah bdan kita nyh buat hal pulak . bape kali kuar masuk wad tu . skit-2 bdan menggigil . hum naseb baik bwak gula-2 cover lah skit x sehat tu . oh ok die dpat cam muka kita pucat . ea kea heheh :) sory awak buat awak risau . c die nyh suka usik orang smua :D duduk dgan c die x hbes-2 ketawa jea . ade kea die kate kita nyh NAJWA LATIF and YUNA :) die nyanyi lagu mereka :D ok . hahah :D awak kita syang sngat dekat awak lorh . :) <3 love die muahah . die pimpin tangan kita oh ! x sngke pula kita , oh tinggal kesan perfume die kat tngan kita tau . awak syg kn kita syukur alhamdulillah kita x  lah ss kan . hum awak buat kikita happy semula :) thanks a lott bie :') mungkin awak penyeri hidup kita . awak hrapan sya utuk happy , mengadu , berkasih syng < yeahmeyh . :) kita akan jge awak ok even kita nazak sekali pun . awak penting bg kita . awak kita jelus lorh dkat hosptal tadi :P :

# awak amin kan makcik tu ckap awak jdi suami anje :')
# awak sngat care dkat anje .
# awak bisik dgan anje kita x thu pasal ape :')
# awak tenung mate anje sayu jea .

ape-2 pun kita akan tetap tunggu awak :') , saya akan jge awak , kita akan bisik kat awak sekarang yang kita tengah rindukan awak , syang kan awak . suatu hri nanty sye akan tenung mte awak jugak . dah lah x mau lah fell sngat kay kita ok hukhuk ;) yang kita thu awak anggap kita special wat awak , kita awak syang :) . awak panggil and ckap kat kita " lalink " , " syang kita nyh " , "sayang " , "isteri kene ikut ckap suami tau " . kita happy sngat :) . kita selalu doa kan hubungan kita kekal terikat . amin ^_^ . gambr atas nyh sebelum nak balik :) . erm x cntik kan kita , kita biase-2 jea :) . dpt jugak snap pic dgan c die :) . kita syang awak muhammad rafie' bin jamaludin .

Saturday, 2 June 2012

alhamdulillah :')

assalamualaikum , hyeyey :) alhamdulillah c die dah always text kita syukur sesangat kita rindu dkat c die . eh muka atas nyh muka single tapi berpunya . mcam manakah ? o.O tingtong kahkahkah . muka kat gambar to muka orang sakit hadoi nak tegelak pun ade ouoh hahah :D . jgan lah takut kay masih segar nyh :P . comel lagi dri pada x ade hahah :D perasan ouoh kita nyh . besok insyaallah nak melawat anje dekat hospital die kene tahan . sian die kankan . heheh ;) kita rindu sangat dekat c die ouoh . "BIE , SYANG LOVE YOU MUAH" heheh :) die text kate kat kita jom gado hah ! kita bukan tekejut tau . kita nyh x pandai lah nak gado :) btol . lagi-2 dgan tersayang kita . x pasal-2 ape lah beruang nyh . beruang >_< die kasi nme die sendiri . mne dpat kita x thu lah heheh ;) ade lah tu sumber ilham c die tu . c die x thu kita nyh dinasour hahah :D . ha sudah-2 . ape-2 pun kita tetap syng die walaupun kekadang merajuk c die x thu tu . hahah :D . alhamdulillah x sia-2 air mte kita selama nyh mengalir kerana rindukan die . die dah pun teman kita untung mlam nyh . hye-2 kita sekarang nyh tengah mcet dgan c die lah . hehehe ;) . c die soh kita kejut die kul 8.30 insyaallah dinasour kejut beruang kay <3 atotoi omey nyer . die nyh suka lah kene kan kita . siap die nanty jumpa hahah :D . ok lah mau focus text with my awaw ~~ . assalamualaikum . selamat malam cinta 

Friday, 1 June 2012

same cerite LAGENDA BUDAK SETAN ?

hye :) , sehat my viewer ?   pic atas nyh hahah :D member kita kate kisah kita dengan c die same :) ea kea . yup c die akan lanjut kan pelajaran dekat melaka bidang photografi bulan 7 nyh :') . c die nyh dlu jea nkal sekarang dah baik hahah :D sme mcam cter lagenda budak setan nyh . uops ! not totally 100% kisah kita sme kay dengan cter lagenda budak setan nyh . ade lah sikit . if tengok cter nyh dgan member die x hbes-2 ckap " weh , sweet nyer lah korang " aish nak jea kita cepuk hahah :D dlam tu lisa surihani bkan nye mcam kita  lisa lagi cantik kot . hadoiyay , act member kita teruja bila tu kita dgan c die but . humhum :') x ade ape lah . eh cter lagenda budak setan nyh best gile lah kankan . terharu beb basah bantal nangis tengok cter nyh . ayu dgan kasha < betul kea lupa lah :P . dorang nyh belajar stu kolej kan . ayu nyh comel sngat kankan , tengok gaya lenggok die acoi comel sngat . kasha setia sngat dgan ayu sebelum die nampak ayu die x suka sngat dgan perempuan kan . sme lah dgan c die :P . ayu ade ke character kita dlam diri ayu tu ? ntah mcam x ade jea . member kita kte kita lawa >_< bohong lah x caye , kita lau nak maafkan orang mesti kita orang last maafkan orng orang tu kene minta maaf dekat orang lai dulu sorry kay heheh :) pastu member kate kita comel ayu gitu berr ape lah member kita nyh , pastu pena kne pkul dgan ex kita dulu kay tu bende lme lah kwan :') yup dlu hidup kita merana . so kita kene trus kan hidup jugak . dah-2 hahah :D . kita akan setia dengan c die walaupun die selalu bze kea ape . fatihah member kita yang excited dgan kisah kita nak sme dgan cter lagenda budak setan hahah :) . btw thanks sekurang-2 nye kwan kita terlalu pk kan sal kita smpai terbawak dlam cter yng die tengok awesome lah kwan kita sorang nyh . :) ok lah bye .

my little wind with cat .

assalamualaikum . aww ~~ cute sngat kucing nyh comel right . mcam nak amik jea mate die tu . :D . eh comel sngat ouoh x leh kate ape dah . heheh ;) sejuk jea tgok mate die , tenang jea tengok kucing nyh . oichoi ! kita nyh suka sngat dkat kucing tersngat lah suke tau haahah :D sebab kucing nyh die boleh thu perasaan batin dan zahir kita . walaupun die x berckap tapi air mka die kita boleh bce spe yng dh lme bela kucing tu , mesti thu kan . kita dri ayah kita kecik-2 smpai lah kita nyh nak umur 17 tahun ayah still bela kucing so ayah ajar lah skit-2 pasal kcing nyh oh rupenye btol :) kucing nyh sebenarnya lau kita sedih die pun ikot sedih air mta die bertakung tapi die bkan mnagis ok . walaupun kucing tu liar sekali pun lau kita belai kucing tu mesti lembut jea :) first time kucing yang kita jge dri bby smpai besar mati depan mati time mimi solat maghrib :') comel kita rindu dekat comel :) sedih sngat mcam orang yng kita syng meninggal lah . kita amik pic nyh sebab muka kucing nyh sebijik mcam comel . comel nyh selalu teman kita waktu sedih dlu , kita nangis die gesek bdan die kat kita , kita x ckap sesorang comel lah yang duduk tekun dpan mate kita smpai mte comel x berkedip langsung dengar kita cerita :D . time kita sakit die selalu kita tidur :') kan best lau ade manusia mcam tuh . smpai sekarang kucing yang kita bela perangai die mcam nyh . awesome right :') . ok lah assalamualaikum .

Thursday, 31 May 2012

blog BLOG and BLOG ?







hye you :) , okay here i want you know it what mean blog to me  . bhaah speaking lah pulak nyh . :D . ok hye korang sehat ? kita alhamdulillah sehat kay . blog nyh kisah separuh dari hidup kita dri bermulanya kita wat blog nyh . kisah saya sedih banyak lah same dengan kisah happy kita . kita kurang lah nak mara-2 heheh ;) ok kita x ckap kita baik >_< tpi lau korang kate kita baik x pea lah alhamdulillah hahah :D . BLOG ADALAH APE YNG AWAK HIDUP ( MENCERITA KAN KISAH HIDUP DLAM BLOG ) , TAPI BUKAN KEHIDUPAN KEPADA BLOG ( BLOG TU BKAN LAH KEHIDUPAN KITA ) maksudnye blog nyh mengisah kan kehidupan kita bkan blog tu yng membuat kan kita hidup . :P ea ek hahah . ini satu cabaran hahah :D tapi kita memang jenis suka tulis atau taip kisah hidup kita tau tau . inyaallah kita x lame lagi akan share blog nyh dgan orang yang kita syg :* wohoo thanks awak sudi share story awak jugak dlam nyh nanty ea . so nme blog nyh pun akan bertukar so wait for this suprise and i will be know him to you ok dear > oh my english ! o.O hahhah ala fham-2 kan jea lah ea :P . kita akan cuba mulai saat nyh kesedihan , kesengsaraan hanya lah sementara :) kemudian orang yng kita syng akan pujuk kita . betapa agung nya kuasa allah x nak lihat hamba nya bersedih . terima kasih :) cuma kita x tahu benda tuh :) cuma kita kena berfikir dan selalu mengingati allah . okay lah assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatu :) .

kerna kita SAYANG awak :)


oi-2 comel kan die nyh hahah :D cubit thu lah kankan . eh-2 awak kita culik tau gambar awak nyh hahah :D tu lah sape sruh comel sngat kan gambr die dah kne culik same kita wakawaka . he become done smart :P . jeles lah jeles lah . nyh lah akibat lau kita dah bosan :) . eh-2 nyh ala gambar nyh kan jdi wallpaper hp kita lah hahah :D ><' awak jgan mrah kita ea . wengweng lagu nyh kan untuk awak .

seandainya kau ada disini dengan ku , mungkin ku tak sendiri .
bayangan mu yang selalu menemani ku , hiasi malam sepi ku .
ku ingin bersama dirimu , ku tak akan pernah berpaling darimu .
walau kini kau jauh dari ku , akan selalu ku nanti .
kerna ku sayang kamu .

hati ini selalu memanggil nama mu , dengarlah melati ku .
hanyalah untuk mu cinta ku , tak akan pernah ada yang lain .
ada kah rindu dihati mu , seperti rindu yang ku rasa .
sanggupkah ku terus terlena , tanpa mu disisi ku .
ku kan selalu menanti mu .


maksud :

kalau awak selalu ade dengan kita , mungkin kita tak sunyi .
wajah awak selalu teman kita , ceriakan malam kita .
kita nak jage awak , kita akan setia dengan awak .
walau pun awak nanty akn pergi jauh , kita akan tetap tunggu awak .
sebab kita dah syngkan awak .

kita tak berhenti sebut nme awak , syang dengarlah .
kita dah mula cinta kan awak , kita tak akan beri pada sesiapa .
rindu awak terhadap kita , same ke dengan rindu kita sekarang .
kita tak sanggup bila kita mati nanty , awak tak ade dekat sebelah kita .
kita akan selalu tunggu awak :') .

ok lah assalamualaikum :) 
#where im i , i still remember you .


MUHAMMAD RAFIE' BIN JAMALUDIN

assalamualaikum , eheh :) wohoo . first , kita rindu die . second , kita syang die . humhum :') x betul dah kita nyh . ouoh kita bru thu die bze skit lah . halamak die sebut pasal pegi melaka tu lorh sedih nyh sobsob hahah :D ntah lah eh-2 kak fia tu ntah lah x thu die kenape sedih le sesangt bce blog kita hbes semua die bce . tgok-2 mte kak fia dah sembap . kak fia kak fia ambil feel betul bce blog kita nyh hahah :D . die risau sngat dkat keadaan kita nyh . kita oke jea lah , sihat sejahtera tau >_< . eh cerita pulak pasal kak fia nyh hadoi maaf-2 kan sye kita nak citer pasal tittle post kita nyh MUHAMMAD RAFIE' BIN JAMALUDIN nyh , ntah x thu sesat mane wakawaka awak maafkan sye joke jea . die tersesat dlam hati kita lah heheh ;) nyh orang banyak lengster wo ( gengster ) tkut lah sma ini orang wahhahah :) . awak-2 kita syang lah kat awak . mlam tdi kita borak kan last kol awak ckap I LOVEE senyap pastu YOU acah-2 pulak :( sad-2 . ceh x ade lah huahaha :D eh die syng kita tau dunie ke2 kate die . heheh :) asalkan awak oun syang kita . humm kita x nak lah kehilangan awak serius kita ckap .awak-2 jap eah . bce tau bwah nyh :)

  • berfikiran abstrak.
  • sukakan benda yang realiti
  • bijak dan pintar
  • perwatakan mudah berubah
  • mudah menawan orang lain
  • agak pendiam
  • pemalu dan rendah diri
  • jujur dan setia kepada segalanya
  • keras hati untuk mencapai matlamat
  • tidak suka dikongkong
  • mudah memberontak apabila dikongkong
  • suka kegiatan lasak
  • emosi mudah terluka dan sangat sensitif
  • mudah mempamerkan marah nya
  • tak suka benda yang remeh temeh
  • suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
  • sangat berani dan suka memberontak
  • bercita cita tinggi , suka berangan angan , ada harapan merealisasikan impian nya
  • pemerhatian yang tajam
  • suka hiburan dan sukan
  • suka benda yang bersifat seni 
  • sangat romentik
  • amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  • belajar untuk mempamerkan emosi
betul kea awak ? heheh nyh bukan kita saje-2 buat eh nyh kita amik dari artikle rahsia sebalik bulan kelahiran untuk februari :) . ok lah awak i love you miss you .

Wednesday, 30 May 2012

i HATE u but i MISS u :') .

assalamualaikum . kita dah janji nk update blog yang happy tapi erm ntah lah buat mse skarang nyh buat kita memang x happy . :D . awak pergi mane ? satu hari kita tunggu awak contact kita . tapi x ade pun . kita benci awak buat kita mcam nyh . :( tapi pda mse yang sme kita x nak kehilangan awak kita rindu sangat dekat awak . awak rindu kan kita x ? humm . kita x nak jauh dari awak . sape yng nak teman kita nanty dengar story kita , awak kita snggup buat ape untuk awak asal kan benda tuh x slah . kita pergi pantai , laut nak tenang kan hti tpi air mta kita mengalir kita rindukan belaian awak dekat saya . :') ape kan saye nyh . awak kita akan tunggu awak :') saya akan setia dengan awak . awak .......... x rindukan saye kea ? :'( . humm . mungkin awak akan x selesa sebab kita always mcam nyh . kita mengaku memng kita suka terus terang . kalau pendam awak thu kan ape jdi dekat kita . sudah lah cukup ape yng jdi kat kita , mungkin ni rzeki kita hidup lagi nd hadapi hidup mcam nyh . 

saye benci awak sebab buat saya sayangkan awak 
saya benci awak sebab buat saya setia dengan awak
saya benci awak sebab buat saya cintakan awak
saya benci awak sebab buat saya kenangkan awak
saya benci awak sebab buat hati saya dekat awak 

#awak tukarkan benci tu kepada rindu :') 

Tuesday, 29 May 2012

17 years OLD of ME !

assalamualaikum ;) . ok mimi akan always happy kay walaupun orang yang kita syng bru jea x ade dan orang yng kita harapkan selalu sibuk buat mse nyh . ;) x pea lah kita akan jadi kuat unttuk smua nyh . hye-2 korang birthday kita nak dekat lah lagi 18 hari wohooo . bangbang kita dah dpat thu sape yng nak kene kan kit amse tuh hahah :D winkwink ><' . x pea lah hehe lau leh kan kita nak sambut dgan penuh rase ceria and happy mse tuh . tuo : mama marlia kita nak mama happy ok :) miss u mama . thanks friends sape yng dah wat plan-2 tu nak kene kan kita bahhah :D kita do0k umah jea lah x nak kluar heheh ;) . and rkan blog yang bg skongan untuk kita thanks so damn much korang dah buat kita happy walaupun kita tetap akan sedih :) . hope 18 june nyh hari lahir kita yang AWESOME bak kata kwan-2 kita hahah :D . kita hrap orang yng kita syng tu wat memori indah bhahah ape lah kita mengharap . x pea-2 lau korang x celebrate pun kita wat kek sendiri kat umah wawahh :D huhuh . nty kita bg sorang secubit . betek ! kesian korang kakaka > maaf hanya joke . x sabar nyh :) . 

18 june 1995 - 18 june 2012
happy born day to me :)  at 17 years old .

SHiKALUKi :)

hye dear lets make your name by your self ! in japanese , lets make this .

MY FAMILY NAME :)

my father name : SHiKAARiKiTE
my mother name : SHiMOARiTOKARi
my name : KARiNFU
my sister name : DORiNRiNKi
my brother name : KATAKiLU
my little sister name : KAKiARiRiKARi


MY BELOVER NAME :)

SHiKALUKi

bhahah :D .



MAMA ! kenape tinggalkan kaka :'( .

assalamualaikum :( . baru jea tdi dapat kol yang mama angkat kita dah tinggalkan kita wat selamenyer . :'( sape x sedih walaupun die hnya mama angkat kita . mama kaka rindu kat mama bru ingat nak jumpa mama . mama kate nak sambut birthday kaka 18 jun nyh hari lahir kaka yang ke 17 :'( tapi mama dah pegi duu . mama tipu kaka , mama tipu kaka :'( . maafkan semua dosa-2 kaka kat mama . kaka syngkan mama . mama kenape mama tinggalkan kaka . sape nak teman kaka lepas nyh , bg support kat kaka lepas nyh ? sape nak ajar kaka masak lepas nyh , sape nak mara kaka lau kaka lambat solat . mama ingat x kita selalu bergurau dulu :( , mama tahu kaka suka makan nestum kan . mama selalu buat-2 layan kaka mcam budak kecik kan mama kan , mama suapkan kaka . kita pergi pantai mama selalu peluk kaka time kaka sejuk . kaka nyh always pengsan kan mama , kaka x thu betapa sayang nye mama kat kaka . mama sanggup redah hujan dgan petir untuk belikan ubat kaka mase tu . :'( . mama sampai demam sekali . mama ! sampai nye hati mama tinggalkan kaka macam nyh . i need you mama . sape nak sambut hari lahir kaka nanti mama ? sape ? bukan mama dah janji nak sambut hari lahir kaka nanty :'( . ya allah , mama kaka x happy bila mama x ade nanty dan selamenye mama . kaka x leh teruskan . kaka sayangkan mama :(                i love you mama marlia .


favourite COLOUR !

helo :) paling bnyak-2 warne lah kan atas nyh korang mesti thu kita minat warne ape right ? haa ><' . kita tersangat lah suka dengan warne tu tau :P . x leh nak ckap ape dah memang tu warne yang mimi suka dri kecik lagi :* . fmily smua dah thu lagi-2 fmilt belah ibu . lau dorang ade peg mne2 jea kan lau warne tu ok that mine ! hahah :D x payah ckap orang x akan amik punya heheh :) . lau tengok bju-2 kita kan meastybnyak warne tu 80% warne tu . hahah :D brang skolah pun sme nyh lgi lah 98% warne yang kita minat tuh . wohoo . bnyak kan tuh bru nme nyer peminat setia ><' . lau sesape x minat warnetu than die ckap dgan kita memng kita akan trik mka dgan die hahh :D . lau x suka just SHUT UP DEAR jgan bgy kita mrah ea syang . warna nyh bg kita menrik sngat :P lembut , tenang dam selesa untuk kita . hye tempat tidur kita pun penuh dgan biru tau-2 . insyaallah my next-3 blog I WILL BE SHOW YOU MY FAVOURITE THING IN MY FAVOURITE COLOUR OK . tunggu jea kay check it out selalu-2 lah ikut blog kita yng x cantik nyh ><' .

warne BIRU lah syang ><' .

Monday, 28 May 2012

my memory with HIM !

assalamualaikum :) winkwink~~ kita memang suka update blog lelagi about orang yang kita syang ok mulai sekarang kita ingat nk update happy-2 jea kay AWESOME :) . hye sebenarnye kan kan kita teringat time kita dgan someone nyh tau . my sweet memory with him . x thu nak ckap ape dah memang best lah . jap-2 kita remember balik kay . hah ! first jumpe kan , time tu die pkai cap nd bju t-shirt skla die . ok fine sumpah segan nd die hensome sngat :D . mse first meet tu kita x salam tngan die pun , time nak balik bru slam . kita slam die pnuh rase hormat dkat die :) . mse tu kita sakit kaki so hahah time tu duduk kat mto jea pastu msing-2 bosan x thu knape time tu rmai lak yang lalu lalang kan kat tmpat kita jumpe tuh . hahah :D pastu die ajak kita jenjalan dekat-2 situ oh my ! kita sme tinggi lah dgan die heheh :) smbil jlan kita berborak bergurau-2 . 

kedua kali kita jumpe tempat yang same gak kan kan , die pkai bju melayu eh die nyh tergoda kita tau :D wakawaka . time bru lepas hujan kankan . so x ade tempat lah nak duduk kan . kesian die eh kita jumpa trus salam tngan die tau jgan jeles :P hahah kay-2 sambung balik die pnat nk berdiri jea kita sruh lah die duduk skali dkat mto kita . ececeh mlu nye kita ><' bru kita dpat rase yang die btol-2 ade kat sebelah kita tau . kita nyh malu skit , so selendang kan panjang kita tutp guna selendang hahah :D serius segan .pastu kita plan pergi tman jauh lah jugak . heheh ;) dah sampai tman kan kita duduk berdepan dgan die ok kita lau segan kita berckap pun x pandang orng eh maaf kita x thu kenape . ok die perli kita lah hahah :D . die ajak kita duduk sebelah die lah :D huwhuw ~` dah borak-2 die nk ukur tngan sape paling panjang then nk tengok tpak tngan kita ohh ok die sebenarnya nak gengam tangan kita lah wahhh terharu :') . sbelum balik jumpa dekat stu port kita ade wat cupcake so kita bglah die die terharu lah hewhew :3 mekasih awak terima . pastu die hug kita :) die naik basikal kita naik mto ok x fokus kat jlan hahah :D .

ketiga kita jumpa dkat tman jea kan ? kita jumpa berdua lau x sebelum nyh die bwak member die :) , sorry hum die termengah-2 mse tu im so sorry kita sebenarnye rase berslah sesangat . berpeluh-2 die . hum :'( . die pakai sweater belng-2 biru gelap kot ala x nmpak btol kot . heheh :D time tu kita tengah study math sbab esok nk exam math hohoo jgan ckap lah x leh study pun x msuk ape heheh :D time tu kita ckap ape ntah kita x ingat kita mlu kita tutup mka guna kertas math ahah :D die nyh sweet sngat lah die always pujuk kita walau ape cre sekali pun . die usap bdan kita untuk reda kan kita :') thanks sesangat . mlam tu kita nangis sesame kan kan :') sorry buat die sedih sekali eah . kita crita kisah silam kita smpai die pun feel skali . die dah kiss dahi kita lah kita x sngka pun sebenarnya die akan buat mcam tu . mybe die bce post kita sebelum nyh . thanks .

kita jumpa dekat tasik shah alam kan . bru-2 nyh . :) kita jogging sesama ambui die nyh wat kita bertambah syng kan die . kita nyh lau jog slow je and sekejap-2 berhenti . heheheh :) x thu memang cre kita kot .lau die laju die tengok belakang x ade kita die turn belakang smbil jog sweet ><' die tunggu kita :) kita lambat die jog pun slow je . thanks much more <3 . dah nak smpai tempat rehat kita acah die soh tomoi kepale kita tau . die dah wat aksi kita lari nd elak hahah :D syng pun kat kita pastu kita dekat dengan die kita sentuh kpale die hahah :D die kte ranting pokok tomoi kpale die hahah :D ape lah dah tu kita jlan sikit die sentuh kepale kita pulak hahah :D smpai maen kejar-2 dgan die . muahahah :D serius best . ......... kay heheh :) tngan die kne gigit kure-2 oh no ! bie drah lah < opss hahah :D tu lah die degil tau btw die suka lyan budak-2 rupanya like it dear . time kita selamatkan ade budak kcik nyh ok kaki kita terseret lah pedih skit jea die carring ! geram nye . die risau sal kita . :D mekasih eah . huhuh :D kita nk balik mse tuh muka die risau jea kita cube tenang kan hti die . kita syang die kita letak tngan kita kat dada die kita kate " syng ok " die pun buat kat kita :') humhum sedih . dah elok-2 feel time kita jlan kita lambai tangan kat die :) oh x smpai hti nk tinggal kan die . sedih nyer . balik trus mcet die haahh :D 

nyh memory kita bersama kan awak :') kita akan sentiase rindu saat-2 mcam nyh . kita hope hubungan kita x akan pudar dgan kasih syng :') kita nak thu kita selalu rindukan die , syngkan die dlam hti nyh dah spenuh nye die amik so jgan lah rampas kebahagiaan kita sekarang ea . i love you until im die :') . thanks sebab kita sesama melakar saat-2 indah nyh .assalamualaikum . 

#buka minda , lapangkan dada .  buka hati , menerima cinta .

Sunday, 27 May 2012

my AARON AZIZ ^-^

assalamualaikum . hensom kan mamat atas nyh . ><' kita syng sngat dekat die :) die syng kita x agak-2 hahah :D . rmai minat die hensome right . AARON AZIZ le kte kan , die minat dkat aaron aziz lah hahah :D . lau gmbar-2 die kan kita suka tengok mlot dia sumpah cute hahah :D . die nyh orang nye caring tau tau . nak thu lgi sal die erm discribe mcam mne ea . bdan dia tuff wohooo . smart , style , baik :) , synag kita ea lah ><' * perasan myb btol kot . die kekadang degil tau heheh :D suke kne kan orang , die hebat sngat , die SUPERHERO kita . HE HAVE TAKE SOME SPECIAL PLACE IN MY HEART so mkne nye kita syang dia . sangat ! thu . :P kita kenal mamat atas yng macho nyh dri fb :) kite orng jumpe segan hbes dah lme die buli kita pulak hahah :D . btw thanks wat kita happy ea awak hendsome . nme dia slalu kita sebut sbelum tidur mcam orng anggau hahah :D mne x angau nye dah kita syng dekat die ea x . kita hnya mampu bedoa , kita hanya merancang ALLAH yng menentukan . ;) jgan lupakan kita ea awak . die dah berubah that AWESOME dear . alhamdulillah ;) kita gembira bila die dpat tunaikan ape yng die pendam kan selame nyh . sye akan skong awak dri belakang . awak tersandung kita akan bantu , awak terlandas kita akan tarik . kita akan selalu ade untuk awak . nenek kita kte kan awak jika kita rindukan someone hanye PEJAM MATA SEBUT NAME ORANG YANG KITA RINDU DAN BERDOA .  berdoa ea dpat tenangkan kita , hye nty kan dia pergi MELAKA dia smbung belajar lah . congret ea :) heheh ;) syng die ketat-2 peluk dia erat-2 <3 . 

* note : kita syng dia jgan amik die dri kita muahahah .


akan jauh .....

hye ;) , hahah :D sunyi betul lah skarang nyh . kita perlukan seseorang . tpi mne ade yang nak teman kan . heeh :) sebenarnya kita rindukan mereka-2 yang kita syng tpi dah mula ade life bru , yng akan jauh dri kita pun ade naty . hum terima jea lah kay . lau dia pergi study nty kita sorang dekat sni . :') sedih , must lah . tpi demi pelajaran dia untuk berjaye kita x akan mungkin hlang . msuk bulan 7 x lame jea lgi . skarang jea dah 27 may . cepatnye mse berlalu . dia kat sne bkan sehari dua . tpi sethun tiga dekat sne . lau balik sni pun maybe bze :'( kita akan fham . tpi bila die dkat sne ade someone yng die syng ? kita . ><' hum die ingat kea dkat snie nanty ? kita skit die thu kea nty , die jauh , jauh sngat . awak kita x thu kenape kita terlalu syng dekat awak . nty mesti kita rindu nk borak dgan die , bergurau dgan dia , msakkan untuk die , manje dgan dia . ya allah dugaan ape kah lgi yng perlu hambamu jlani . kita akan try sebaik mungkin jge hbungan nyh wlaupun x dianggap serius dri lisan tpi dlam hti kita anggap hbungan nyh ..... :'( sedih die x nk bg ape-2 sebarang reaction . mungkin kita terlalu perlukan seseorang buat sekarang nyh . kita thu awak x nak lukakan hti kita kan . ea sye pun tpi sye akan cuba jge awak , hti awak , ksihatan die sebaik ungkin . rindu nye . skarang smua hilang , sebab ape ? ade someone buat mcam-2 bgi hdup kita merana . buat lah smpai kita mati terus kenpe perlu seksa perlahan mcam nyh . senang htikan lau kita x ade trus ? :'( .

jangan wat lagi tau ;) .

hye :) . nyh kita kesian tgok adik junior kita nyh . x lepas x lekang asik minta maaf . akak dah lme maafkan adik lah ape lah akak just strees jea hri tu tu akak x blas im adik , tweet adik . first of all , akak x pernah pun x maaf kan adik hritu akak mudy skit lah bkan ape tersentuh adik ckap mcam tu . akak syng adik mcam adik kandung akak sendiri kay . ape-2 pun x pyah risau lah akak sihat jea nyh ;') . adik kte walaupun akak marah adik alwas x lepas dri follow every post dlam blog akak ea . thanks dear :) . jgan sebab someone adik babit kan akak sekali bdak-2 skolah skali . akak x suka kay syng dorang x slah pun , but up to u ape adik nak buat akak x hlang just akak x suka adik lyan dorang mcam tu side junior adik or senior adik . please mtang skit kay . x mau lah mcam nyh . kita duduk belajar sebumbung tau so dont make me shy . senior kne nasihat kan junior dia that right ? so ikut lah ckap akak nyh . fkir elok-2 sbelum buat ape . kay lah adik . assalamualaikum . <3

someone want me to die :'( !

assalamualaikum :) . hum kay serius kita terkejut sangat tersangat tekejut :'( . ade orang nak kita mati kea ? kita nyh menyusahkan korang kea ? ya allah ! kita sedih sangat . kita tengah x sihat tengah tidur dpat kol .

dont know : wei ko mimi kan ?
me : ea assalamualaikum , sape nyh ?
dont know : x payah tahu ak sape , ko tidur kan sekarang ?
me : haah tengah x sihat , knape ?
dont know : ko tidur lah sampai lebam weyh . ( mati )
me : ...... ( nangis )
dont know : sial !

                    * kita matikan kol .

:'( sape awak ? guna public fon . humm , ade num kita x kenal mecet kita soh angkat kol dye kate .

weyh ko knal ************** kan nty ade orng nk ckap dgan ko sal die . bye .

ok kita sebelum tidur tadi hbes delete mcet-2 dlam hp only mcet c die mlam tdi kita x delete . lau x leh tnye spe . kol tu guls :) humm , serius kita nyh x pandai nak mara orng . kita rase mcam mara ibu kita lah kengkawan kita lah . kita menangis jea lah yang kita tahu . :( pelik lah knape dengki sangat dengan kita nyh ? kita wat slah ape dkat awk ? kita leh settle kan baik-2 kan ><' . tlong lah kita penat tau sangat x sihat . eyebeg kita nyh pun dah lain mcam . tiap mlam nk ngis eh ape nyh . kta nak happy jea lah . hum x pea lah kita mlas nak lyan . to my bie now sorry kita terpakse angkat no yang x knal sebab tkot member kea sesape urgent that time . :') . kita syng korang _ korang x syng kita pun . ok skarang mcam ade someone buat kwan-2 kita jauh dri kita angara sape nyh ? nsib baik kwan kita x mkan hsutan die tuh . ish ><' . x fham lah kay lah nak rehat syng korang .


Saturday, 26 May 2012

SEDIH vs GEMBIRA .

hye ? ><' hum knape nyh selalu sedih tpi kita x nafikan ade mase kta akan happy jugak . rmai tnye ' knape kebanyakkan post dekat blog sedih ? hidup awak kenape , ade masalah ? ' yup smua orang akan ade masalah cuma berlainan . ade jugak yang smpai kol and im kita risau nd ade yng smpai menagis bce blog kita . hum :) dear friend thanks a lott bru kita thu korang smua ambik berat pasal kita :) sebenarnya kita sunyi sngat x ade sape teman . dekat umah slalu terperap kat bilik hahah :D fmily ade always ade sebenarnya . dorang memang ade support kita . kwan-2 , smua lah tpi kita perlukan seseorang yng btol-2 yng leh fham kan kita . kita sekarang nyh suka sendirian :) . serius ok kita sebenarnya perlukan seseorang :') tpi x ape lah thanks sape sudi yang mara kita , tengkin kita , hina kita . korang thu walaupun korang ckap mcam tu dekat kita , kita tetap syng kan korang , memaafkan korang . kita x kesah ok ;) kita x thu knape kita mcam nyh . rmai yng ckap ' kenape baik sngat ? dia buat ko mcam-2 . ' ala x kesah lah asal kan korang puas hti . buat lah ape-2 kita x pernah marah . sape yang kenal kita btol-2 memahami kita dia thu mcam mne perangai kita . sebab dri kecik ibu , nenek nd smua fmily kita dah ajar kita berbuat baik dekat orang . :) x pea lah . kita sebenar nye pemalu lah x pandai nk tegur orang dulu . tpi if orang tu dah tego kita auto lah kita lyan dia :) hum . tah lah ALLAH jea yang dpat fham perasaan kita nyh . :') . 


Friday, 25 May 2012

little TURTLE :)

assalamualaikum :) . to my belover viewer . serius best sangat tdi :) hahah :D jog dgan c die dekat tasik shah alam . owesome sebenarnya kita penat hahaha :D dah jog dkat trek mbsa pasto pegi tasik jog lgi dpat buat 1 round jea . 1 round lg jlan jea . heehe ;) tdi kan pin bandage die hilang tah mne-2 tah  jtuh nyer . ;) kita tangan bengkak so ade 2 pin bglah c die satu :) . heheh :) hbes jog jumpe anje nyh dah jdi kwan kita mcam best friend dah :D hahah anje nyh kwan c die ok serius comel :D klah lah kita dah lah x cantik x comel :P tpi bersyukur kay . pastu jlan-2 . dah tu anje die skit rupanye seerius kesian sngat :'( . ha ! btw kn tdi ade kejadian pling lh mimi terkejut ank buah anje lg sikit nk jtuh dlam tasik sebab n tengok turtle . nasib baik kita ade dekat dengan anak buah anje tuh serius half bdan die dah jtuh btw bukan half , but more the half of part . mimi sempat pegang kasut die pastu kaki die ter kejut bkan main tau . seluar lg skit nk koyak kaki mimi merah lh terseret tpi x teruk pun sakit skit je . yng pentig mse tu anak buah anje . bialh mimi yng msuk dlm tasik tu jgan anak buah anje . ape pun dah selmat x ade ape blku :) . c die kita kn tngan die skit kne gigit dgan turtle :( berdrah :( . ksian die . kita pon ape lgi tkut lh . kita cepat-2 cbut handplast kita nk bg c die . ops anje get u first lh . kay kita biakn lh dulu dorag  , kita jge jap anak buah anje pastu dh smpai tempt duduk kita amik air bsuh tangan c die , pastu sruh die kring kn tngan kita letak handplast kita . oioi jgan pk lain handplast tu x koto pun kay bersih lagi just kita tampal kat luka kita yang pedih tu . pastu ade bandge member c die tu die guna untuk balut tangan die . :) longgar lah die wat so kita help lah :) kita wat ketat-2 sikit tu lah degil lgi :) . ibu ask along dah mkan ubat ohh damn ! belum :') kita x nak bg die risau tu kita jlan sorang tok tenang kan dri skejap sbab bdan dah mula mengigil . dia risau sangat dekat kita . x yah risau kay . k lah byebye assalamualaikum :D .

x tahu nak cakap ape dah :) .

hyehye :) kpada pembace stia blog mimi . sihat ? actually ariny kankan dkat skola ade smbutan hari guru :) HAPPY TEACHERS DAY to all teacher in the world . tu lah gmbar dkat fb pnut pkai bju skolah dah bwak hp ape lg snap picture lah ><' . tangan kita bengkak lah pulak . heheh ;) so kay kita ok .
kita yang tengah-2 tu . gelapkan . haahaha akibat lepas kawat x jge muka :P . nyh kakak-2 mimi yng paling lah rapat . yang kai cmin mte tu lg tua dri kita tpi kita lyan dia side budak kcik :D . time nyh sambutan hari guru tu lah :) . sempat amik gambar lg hahah :D
saat cute dan kegilaan kiteorang ><' ape pun kita syang sangat kat korang .

nyh birthday cake untuk babies may :) . untuk SAFFA AMALINA dgan IZZAH JAMAL .

haha :D nyh member gila mimi owesome gile . tu nayli dia x lekang dengan senyuman . muka dia tersangat lah suka senyum . x pernah tengok dia muka msam  . 

nyh SHAIDATUL AIN SHAHIRAH prangai dia terlalu lah membuat mimi x than . comel tersngat comel hahaah :D kelaka jea .

nyh hah bukti :D atas meja pun jadi tau . ><' x pe x pyah lah risau x ptah punye hahaha :D .

smai nyh jea lah ea . rmai tanye kenape stiap blog permulaan ade gambr . the reason is gambar boleh melambangkan ape yang kita tulis tnpa kita terangkan pun kita dah thu ape gmbar tu right :) thanks for support my blog . gmbar atas x cntik mereka lgi comel . mimi syang korang :* muahahah . GO MY SENIORITA'S .





Thursday, 24 May 2012

boyFRIEND o.O !

winkwink~~ heheh :D . assalamualaikum . gambar ats nyh ala yang ^ nyh kankan . dia BOYFRIEND kita hahaah :D . mean kawan lelaki saya lah hatoiyai ><' pk lain lah tuh kankan . :D . nme dia AAMAD FIRDAUS dia orang joho actually . :) dia omey :P suka dia . dia lah teman kita dkat fb nd hp skarang nyh . x lain x bkan lau dia x online woowowo hati gaban pula :D . kisah dia dgan kita nk dekat sme :) . aish x leh discribe budak atas nyh punya perangai . hahah :3 dia special friend kita :P . huhuhuhuhu ! ala x leh nk cter ape dah wakawaka . nk thu gak ke ? dia lelaki memey lah hahah :D . dia sme form dgan kita . candidate 2012 . hah ! actually kita rase kan kan dia nyh hantu milo lah . x hbes-2 dgan milo dia . dia suka milo kot :) . heheh :D jgan mara eah . jeayeah ! dia kte dia syng kita tpi mybe side of special friend ea awak ? hahah :D ea lettuw . happy bile dia ade disisi kita . :') kekadang sedih . muaahahaha . x pea lah x mengharap lah . kita x thu lme or x kan kan di dunia . awak kita hope awak jumpe dgan orang leh jge awak :) . byebye just that i want share . ><' .

dosa-2 & balasan orang meninggalkan solat

Orang-orang yang meninggalkan sembahyang fardhu dengan sengaja tanpa keuzuran syarie adalah berdosa dan akan dibalas dengan azab iaitu neraka Saqar sebagaimana firman Allah s.w.t . yang bermaksud :
“Apakah yang menyebabkan kamu diheret ke neraka Saqar ? Mereka menjawab : “Kami tidak menunaikan sembahyang”.

Sementara itu setengah para ulama’ membuat andaian berdasarkan hadis-hadis orang-orang yang meninggalkan sembahyang fardhu itu itu sama nilaian dengan dosa seperti berikut:

“Sembahyang Subuh” 
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang subuh , nescaya Allah akan mencampakkannya ke dalam neraka selama 60 tahun.

“Sembahyang Zohor”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang zohor dengan sengaja dosanya sama dengan membunuh 1000 orang Islam

“Sembahyang Asar”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Asar dengan sengaja , dosanya sama dengan seperti ia meruntuhkan Ka’abah (Rumah Allah)

“Sembahyang Maghrib”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Maghrib dosanya sama seperti ia berzina dengan ibunya atau anak perempuan bagi orang-orang lelaki ataupun berzina dengan bapa atau anak lelaki bagi orang-orang perempuan.

“Sembahyang Isya”
Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Isya’ nescaya Allah tidak akan redha ia tinggal di dunia ini ( bumi Allah ) dan menggunakan segala nikmat kurniaan Allah. Segala gerak geri adalah semata-mata dalam keadaan berdosa kepada Allah s.w.t.

Di antara hadis yang menyebut mengenai dosa orang yang meninggalkan sembahyang ialah :
Sabda Nabi s.a.w. :
“Sembahyang itu tiang agama, sesiapa yang mendirikannya maka ia mendirikan agamanya, dan barang siapa yang meringankan sembahyang maka ia akan diseksa dengan beberapa perkara:

“Enam perkara seksaan di atas dunia”

Dihilangkan berkat sedikit demi sedikit yang ada pada umurnya
Dikurangkan rezeki di dalam usahanya
Tiada dipelihara baginya agama Islam
Dikurangkan pengaruh-pengaruh baik pada dirinya
Segala amal kebajikan yang diamalkan dalam dunia ini tiada diberi pahala oleh Allah akan dia.
Tiada diangkat oleh malaikat ke langit akan segala amalnya
“Tiga perkara sewaktu hendak mati”

Dimatikan dalam kehinaan
Dimatikan dalam keadaan sangat lapar
Dimatikan dalam keadaan sangat kehausan walaupun dituangkan air kekerongkongnya sebanyakmanapun
“Tiga perkara sewaktu dalam kubur”

Dihimpit tanah dalam kuburnya sehingga keadaan tulang selangkanya remuk sama sekali dan Tuhan memerintahkan malaikat Munkar dan Nankir menyiksanya sehingga hari kiamat.
Didatangkan Allah seekor ular besar bernama SHWAUN-RAK yang keadaannya sangat dasyat, matanya seperti guruh dilangit menggigit dan membenamkan kukunya kepada mangsanya hingga hari kiamat.
Didatangkan malaikat yang bertongkat besi, sambil berkata dengan suara yang ganas dan kuat seperti guruh di langit seraya berkata:
“Aku diperintahkan oleh Allah memalu (memukul) engkau
daripada subuh hingga zuhur, dan zuhur hingga subuh”
Tiap-tiap kali pukul atau paluan itu tertanam tubuh kita hingga 70 hasta ke dalam tanah, maka dikeluarkan pula kukunya yang mana keadaan memakan masa selama sehari semalam dalam perjalanan.